www.vooruit.be

Het Festival van de Gelijkheid

Frank Vander Linden - Late Night Solo!

Balzaal - Rock, Pop
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Een intimistische Frank Vander linden opent het Festival van de Gelijkheid in de sfeervolle setting van de Domzaal. Magie en kippenvel verzekerd.

 

De mens Frank Vander linden

Frank Vander linden, voorheen voetballer bij Steenokkerzeel VO, rekkenvuller in de Brico, verkoper van projectoren en journalist, richt in 1992 met Michel De Coster de rockgroep De Mens op. Dàt avontuur – het loopt nog steeds – wordt beter verteld op www.demens.be. Al de rest staat in de roddelpers. Of niet.

Solo

Frank Vander linden voelt zich al 20 jaar prima als zanger bij De Mens. En toch gaat hij af en toe alleen op pad. Met succes: zijn eerste solo-single 'In De Walszaal', het album Frank Vander linden én de bijbehorende toer werden in 2009 alom lovend onthaald: “Magie in de zaal” (De Standaard), “Een meester” (Cutting Edge), “Hoogtepunten aanstippen heeft weinig zin, omdat er zo veel zijn” (De Morgen).

Aangezien De Mens nog tot begin 2015 pauze houdt, en ook omdat hij het niet kan laten, bracht Vander linden afgelopen lente nieuw solowerk uit. De ep 'Alles Wat Ze Doet' onthult beklijvende pareltjes als 'Liefde komt vanzelf'. De mini-tournee die erop volgde was al even hartroerend.

Wat mag je verwachten?

Frank is zuinig op zichzelf. De solo-concerten die hij geeft, zijn dus vrij exclusief. Verwacht je aan bekend en minder bekend solowerk (van 'In de walszaal' tot 'Zware schoenen'), verrassende covers (van Elvis tot Jan De Wilde) en intieme of juist uiterst meezingbare versies van De Mens-klassiekers als 'Maandag' en 'Irene'. Hij zingt niet alléén over de liefde en haar weerhaken, maar laat ons ook laat delen in zijn fijnzinnige blik op de wereld.

BESTEL EEN COMBITICKET 

en ga voor € 25 naar FRANK VANDER LINDEN (10.12), SPINVIS (11.12) & THE VAN JETS (13.12)

Programma

21:00 deuren
21:30 Frank Vander linden
23:00 einde

Credits

Dit optreden maakt deel uit van het Festival van de Gelijkheid en is een organisatie van curieus vzw.