www.vooruit.be

Boekpresentatie: Jeroen Theunissen

Onschuld

Balzaal - Boekvoorstelling
  • Jeroen Theunissen Jeroen Theunissen
  •    
Jeroen Theunissen  
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Boekvoorstelling

'Onschuld' is een bloedstollende roman, dicht op de actualiteit, maar opgebouwd rond oeroude vragen.

Op deze boekvoorstelling verwelkomt uitgever Harold Polis de aanwezigen. Journalist Jens Franssen en schrijfster Annelies Verbeke stellen het boek voor en gaan in gesprek met de auteur. Een muzikaal intermezzo is er van pianist Lukas Huisman. Na afloop kan je het boek laten signeren.

Plot

Terwijl Manuel Horst, een jonge oorlogsfotograaf, in Syrië door jihadisten wordt ontvoerd, sterft zijn aan kanker lijdende vader, een bekende psychiater, tijdens een bergwandeling in de Pyreneeën. Manuel komt vrij, ontmoet in Beiroet de Syrische vluchtelinge Nada, en neemt haar mee naar België. In het van zijn vader geërfde huis proberen ze een nieuw leven op te bouwen. Maar niet alle trauma's zijn verwerkt. Is Nada's verhaal wel volledig? En wat deed zijn vader, met wie Manuel jaren geleden het contact verbrak, in de laatste week voor zijn dood in de Pyreneeën? Waarom reisde zijn vader vlak ervoor zelf naar het Midden-Oosten af, in een surreële zoektocht naar Manuel? Heeft Manuels kidnapping zo weinig wonden geslagen als hij zichzelf voorhoudt? Hij begint te graven in het verleden van zijn vader, op zoek naar die door hem jarenlang gehate man. Of misschien op zoek naar zichzelf?

Jeroen Theunissen (Gent, 1977) publiceerde sinds 2004 twee dichtbundels en verscheidene prozawerken. Zijn in 2013 verschenen picareske familieroman De omwegen stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. 

Pers over de boeken van Theunissen

"Voor deze moderne Odyssee heeft Jeroen Theunissen de Homeros in zichzelf ontdekt."
  De Standaard

"Met zijn vorige, lijvige roman ‘De omwegen’ (2013) haalde Jeroen Theunissen lovende kritieken en een nominatie voor de Libris Literatuur Prijs. Maar deze, zijn vijfde, is zonder twijfel zijn beste." Cobra - lees de volledige recensie

Inschrijven

Gratis mits inschrijving via jeroen.theunissen@wpg.be

 

Programma

19:30 Deuren
20:00 Aanvang
22:00 Einde (schatting)

Extra informatie

I.s.m. Uitgeverij de Bezige Bij
Foto door Koen Broos