www.vooruit.be

Blaudzun

Balzaal - Concert
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Blaudzun brak al door in 2012 met zijn derde bejubelde album 'Heavy Flowers'. De singer-songwriter met het ravenzwarte haar werd geboren met de naam Johannes Sigmond en is één van onze getalenteerde noorderburen. Zijn artiestennaam ontleent hij aan een nogal onbekende Deense wielrenner waarvan hij de naam goed vond klinken. Sigmond wordt wel al eens in één adem genoemd met Bruce Springsteen, Beirut en Arcade Fire. Heavy Flowers leverde hem uitverkochte zalen in binnen- en buitenland en prestigieuze festivalpodia op. De nominaties en prijzen lieten dan ook niet lang op zich wachten. Hij kreeg onder andere een 3voor12 award voor beste album in 2012, een 3FM award in de categorie best alternative act in 2013 en een Edison voor beste mannelijke artiest begin 2013. 

De nieuwe plaat Promises Of No Man's Land werd gereleased op 7 maart, en Blaudzun tourt aansluitend doorheen Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. Een stop in Vooruit mocht dus niet ontbreken. Beluister Promises Of No Man's Land bij De Standaard; de gelijknamige single is een bom. Reviews lees je bij 3voor12, Humo, Enola, DaMusic en Indiestyle, en interviews bij Cutting Edge, Radio 1 en Reyers Laat.

Voorprogramma wordt verzorgd door Children of the Palace, een pop noir band rond Mat Morris. Hij voegt beats, strakke ritmes, theatrale invloeden en soms zelfs lichte onnozelheden toe aan de songs. Samen met Bill Scorch, gitarist, brengt Morris afwisselend strakke beats en ingetogen emotie.

Uurschema:
19u30 deuren
20u15 Children Of The Palace
21u15 Blaudzun

Tickets

€ 18 / 16,75 (vvk - incl. reservatiekosten)
Info over studentenkorting en betaalcheques

Credits

 Organisatie en tekst: