www.vooruit.be

Rap Mayhem Festival Tour

Concertzaal - Dj, Hiphop
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Een Europese tour met enkele van de hardste underground hip hop artiesten die je maar kan vinden, de Rap Mayhem Tour houdt deze keer ook halt in Gent. Afspraak op 16 januari in de Vooruit voor de vetste beats & rhymes van het moment!

Evidence blies onlangs nog bij Democrazy het dak eraf met zijn crew Dilated Peoples en in januari staat hij al terug op de Gentse planken. Deze keer komt hij de boel onveilig maken met The Alchemist. The Alchemist is dan weer bekend geworden als topproducer. In de 90s was hij nauw verbonden met zowel Cypress Hill en Mobb Deep als Dilated Peoples. Bij hen had hij zijn skills meer dan bewezen wat ervoor zorgde dat de kansen maar bleven toestromen. Zo werkte hij tot nu toe al samen met Nas, Fat Joe, Ghostface Killah en Snoop Dogg. Momenteel is hij zelfs zelfs de officiële DJ voor niemand minder dan Eminem! Samen vormen de twee hiphoppers pur sang Step Brothers. Ze lieten lang op zicht wachten maar het langverwachte debuutalbum 'Lord Steppington' zal dan toch uitkomen op het label Rhymesayers Entertainment, en dat op 21 januari. Voor de ongeduldigen onder ons: 'Step Masters', een van de tracks van het album, werd al online gezwierd met bijhorende vette video!

Ook van de partij is de Canadese rapper Shane Bunting, beter bekend als Madchild. Faam vergaarde hij via zijn crew Swollen Members, maar in 2009 ging hij dan toch ook solo met een EP getiteld 'The Madchild EP'. Sindsdien zit hij niet stil en verbaast hij zijn fanbase telkens weer met nieuw werk. Zeven EP's later kwam in 2012 zijn debuutalbum 'Dope Sick' uit dat zonder problemen naar #3 in de Canadese Billboards steeg. Deze zomer releaste hij opvolger 'Lawn Mower Man' die door Exclaim helemaal top bevonden werd: "Madchild spits like he's let go of the insecurities triggered by mainstream scrutiny and, perhaps, himself. His confident, grammatically flawless bars ("I don't care if it is forever or only briefly, every rapper in the world is going to be beneath me") cut through beats by Rob the Viking, Chin Injeti, C-Lance and the iKonz, sounding like the invasion of some reptilian army dressed in metal armour." In 2014 zal hij ons ook niet op onze honger laten zitten, want naast touren met Rap Mayhem staat er weer een nieuw album op het programma: 'Super Beast'. Hij zal het podium in de Vooruit betreden met DJ Revolution. Hij is zeker niet van de minste in de hiphop industrie aangezien hij de langst lopende commerciële hiphop show ooit al 8 jaar onderhoudt samen met Sway en King Tech, nl. The Wake Up Show. Dankzij deze radioshow werden al vele carrières gelanceerd zoals onder andere die van Eminem, Xzibit en Common. Naast rondhangen in de radiostudio, maakte hij ook al beats samen met Dilated Peoples, Canibus en Chino XL. Ook solo heeft hij al werk uitgebracht, namelijk de fantastisch onthaalde albums 'In 12s We Trust' en 'R2K Version 1.0'.

Ten slotte bestijgen ook Termanology, Reks & DJ Deadeye het podium van de Vooruit. Termanology kwam voor het eerst onder de aandacht in 2006 met zijn single 'Watch How It Go Down' waarop hij samenwerkte met DJ Premier. Zijn debuutalbum 'Politics As Usual' bracht hij in 2008 uit bij het label Nature Sounds. Verder blijft hij het publiek verbazen met zijn mixtapes zoals zijn 'Hood Politics' en '50 Bodies' series. Reks belandde in de hiphop industrie via zijn liefde voor breakdancen. Beetje bij beetje ontdekte hij dat ook zijn rapskills niet van de poes waren. Zijn debuutalbum 'Along Came The Chosen' kwam al in 2001 waarvoor hij werd genomineerd als Hip-Hop Album Of The Year en Artist Of The Year bij de Boston Music Awards. Hierna bracht hij nog zeven albumtoppers uit. Zo werd 'REBELutionary' door Hiphop DX (****) omschreven als een geslaagde plaat: "Knowing that many others also lacked the teachings or influences, REKS puts it on himself to speak on injustice, inequality and racism without sacrificing flow or delivery for message." Puertoricaan DJ Deadeye staat bekend om zijn mixes die hiphop vermengen met salsa en merengue en stond al op het podium met the likes of Ghostface Killah, Kanye West, Mos Def en Dj Premier. Ook hij bracht al een krachtige soloplaat uit, 'Substance Abuse'.

Het is wel duidelijk nu: er staat ons een knaller van een avond te wachten!

Tickets

€ 25 / 21,75 (vvk - incl. reservatiekosten)

Credits

Line-up
Evidence & The Alchemist (Step Brothers)
Madchild (Swollen Members) & DJ Revolution (Duck Down)
Termanology, Reks & DJ Deadeye (Showoff Crew)
 

Organisatie & tekst 
Democrazy