www.vooruit.be

Mammalian Diving Reflex

Haircuts by Children

Op Locatie - Performance
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

"In de toekomst zal elk kind een schaar krijgen om er ons lot mee vorm te geven. In de toekomst zal elk kind burgerrechten krijgen: ze kunnen stemmen, parlementslid worden of buschauffeur." (Darren O'Donnell, Mammalian Diving Reflex)

Zou jij ooit je haar laten knippen door een kind? Overwin je schroom en geef je over aan hun schaar en hun creativiteit... De kinderen van de Mandalaschool in de Rabotwijk krijgen een korte opleiding en gaan dan aan de slag bij kapper Bar-Bier. Ze gaan niet alleen te werk met een schaar, scheermes of spuitbus, maar houden ook zelf de agenda bij, ontvangen klanten, rekenen af, ruimen op en maken reclame. Ze runnen het kapsalon dus helemaal zelf.

‘Haircuts by Children’ is een kwestie van vertrouwen, het loslaten van controle en een bijzondere toenadering tussen volwassenen en kinderen die elkaar niet kennen.

Extra informatie

locatie: Op locatie (Bar-Bier, Margrietstraat 18, 9000 Gent)

reserveren via info@vooruit.be - geef je dag en uur van voorkeur door en we nemen contact met je op voor een concrete afspraak

Credits

ihkv Possible Futures
met dank aan Koning Boudewijnstichting

Concept en choreografie: Mammalian Diving Reflex
Scenografie: Darren O'Donnell
Productie: Hazel Venzon & Eva Verity
Plaatselijke coördinatie: Kathleen Cortens
Vertaler: Willeke Van Herreweghe
Deelnemende scholen: Freinetschool Mandala, met leerkrachten Nina Leroy, Barbara Vlaeminck en begeleider Liesa Vandenhende
Haarstylisten: Elke Thijs and Nora Wuytack