www.vooruit.be

ONBETAALBAAR

De Veiling der Dingen

Balzaal - Expo
 •    
 •    
 •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

kijkmomenten:

 • do 24 & vr 25.10: 14u tot 20u
 • za 26.10: 14u tot 17u - in aanwezigheid van de makers

veiling:

 • za 26.10: 17u tot 19u

Lees hier meer over hoe je kan bieden.

Bekijk hier de catalogus van De Veiling der Dingen.

 

Voor ‘De Veiling der Dingen’ in het kader van 100 jaar Vooruit verzamelen de makers van ONBETAALBAAR afgedankte materialen, gevonden in de kelders, gangen en depots van Vooruit. ONBETAALBAAR transformeert ze tot nieuwe objecten, samen met de vele partners (Made by Oya, Topo Copy, Maison Caro, Sara Vrugt, …) die de laatste 6 maanden
te gast waren in de Cooperette, de (work)shop in progress in ons Café.

In aanloop naar ‘De Veiling der Dingen’ op 26.10, houdt ONBETAALBAAR een week lang huis in Vooruit tijdens een werkweek. Hun atelier is toegankelijk voor het publiek als een open werkplaats, waar meubelmakers, naaisters, stoffeerders, bricoleurs, metaalbewerkers, restaurateurs, maar ook denkers en vormgevers aan de slag gaan met het verzamelde materiaal.

Het doel is om op het einde van die werkweek een heleboel nieuwe objecten te hebben gemaakt. Die objecten worden voorzien van een paspoort waarin de herkomst van de materialen beschreven staat, de ideeën achter het ontwerp, een korte bio van de maker(s) en foto’s om het werkproces te documenteren. Het paspoort geldt als bewijs van de nieuwe identiteit van het object. Aan het einde van de werkweek worden de objecten die ontstaan zijn in het atelier per opbod op ‘De Veiling der Dingen’ verkocht. De koper neemt niet enkel het object mee naar huis, maar ook het paspoort, waar zijn naam als trotse bezitter in vermeld staat.

Extra informatie

werkweek:

 • wo 16 t/m di 22.10: van 10u tot 22u

 

kijkmomenten:

 • do 24 & vr 25.10: 14u tot 20u
 • za 26.10: 14u tot 17u - in aanwezigheid van de makers
   

veiling

 • za 26.10: 17u tot 19u

 

HOE BIEDEN – WAT MET VOORAF BIEDEN?

Er zijn drie mogelijkheden.

1. Telefonisch bieden

2. Bieden via een commissieformulier

3. Bieden in de zaal


1. Telefonisch bieden

U wordt opgebeld tijdens de "Veiling der Dingen" zodat u live kunt meebieden voor het object. U dient voor vrijdag 26 oktober om 24u uw telefoonnummer en lotnummer(s) door te geven via mail (joke@vooruit.be). Daarna zal u nog gevraagd worden om de veilingvoorwaarden door te nemen en ondertekend terug te sturen per mail. Let op! Als deze niet telefonisch worden teruggestuurd, is uw vraag voor een telefonisch bod niet geldig en wordt u niet opgebeld tijdens de veiling.


Telefonisch bieden is gratis.

Er zijn slechts een beperkt aantal telefoonlijnen beschikbaar. Er worden lijnen toegewezen al naargelang de aanvragen worden ontvangen.

Telefonisch bieden valt niet te combineren met bieden op commissie.

 

2. Bieden via een commissieformulier

De veilingmeester krijgt het mandaat om het object zo goedkoop mogelijk voor u te kopen. U geeft een maximum bod op (= het limietbedrag tot waar u wil meebieden).

U kan het commissieformulier ingevuld achterlaten op de kijkdag. Alle gegevens dienen ingevuld te worden. Indien gegevens ontbreken, kunnen wij een goede overdracht van het object niet verzekeren. Bieden op commissie is gratis.
Ook hier moeten de veilingsvoorwaarden ondertekend in ons bezit zijn, indien niet achten we het commissieformulier als niet geldig.

Bieden op commissie valt niet te combineren met telefonisch bieden.

 

3. Bieden in de zaal.

Indien u wil meebieden in de zaal, dient u in het bezit te zijn van een biednummer dat te bekomen is bij de ingang van de veilingzaal. U dient de veilingvoorwaarden te ondertekenen vooraleer u een biednummer kunt ontvangen.
De veilingmeester en notaris begeleiden de veiling.
 

Credits