www.vooruit.be

Opening Possible Futures: Michael Foley

Lang leve het gewone

Theaterzaal - Talk, Debat / Gesprek, Literatuur
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

“We kopen dingen die we niet nodig hebben met geld dat we niet hebben om indruk te maken op mensen die we niet kunnen uitstaan.” dEUS-frontman Tom Barman vat zijn favoriete boek, ‘Absurde overvloed’, krachtig samen.

Het boek van de Ierse cultuurfilosoof en schrijver Michael Foley vond vorig jaar onverwachts veel aanhang. De auteur stelt zich de vraag waarom we ons geluk niet zoeken in tijd, ruimte en rust, maar ons vergalopperen in drukte en materialisme.

Nu is er opvolger ‘Lang leve het gewone’, waarin Foley wijst op kleine zaken die ons leven de moeite waard zouden kunnen maken, als we er maar meer oog voor hadden. Wie beter om Possible Futures te openen, een festival dat op zoek gaat naar een andere en gelukkigere toekomst? Foley zal in gesprek gaan met schrijver en columnist Jeroen Olyslaegers.
 

>>> Na deze openingstalk kan je mee klinken op Possible Futures op een receptie. Daarna kan je naar 'Germinal', een hilarische voorstelling van Antoine Defoort & Halory Goerger: "te gek voor woorden, een feest voor talenliefhebbers" (Cobra.be).

Extra informatie

Deze lezing is gratis, maar we vragen je wel te reserveren. Dat kan via de 'bestellen'-knop hierboven. Kies voor de optie om de tickets thuis te printen, zo spaar je de kost van een postzegel uit.

 

Credits

ism Uitgeverij Atlas / Contact

ihkv Possible Futures