www.vooruit.be

Maja Ratkje & Poing feat. 100 zangers

WACH AUF!

Theaterzaal - Elektronica
Maja Ratkje & Poing

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Als reactie op de financiële en politieke crisis trokken de Noorse elektronica-artieste Maja Ratkje en het hedendaags muziekensemble Poing drie jaar geleden de straten van Oslo op, gewapend met  strijdliederen van Kurt Weill, Bertold Brecht en Hanns Eisler. Deze ‘outing’ had veel bijval en resulteerde in de cd ‘Wach Auf’, met naast socialistische traditionals van overal in de wereld ook eigenzinnige versies van een popnummer als ‘True Color’ van Cindy Lauper en van hardcoreklassieker ‘Seeing Red’ van Minor Threats. Als er maar engagement en strijdkracht uit spreekt!

Begin 2012 gingen ze met dit project - dat schommelt tussen cabaret, rock en impro - in Belgische première in Vooruit. Volgens Guy Peters van muzieksite Enola was het toen “het muzikaal gezien smullen van de eerste tot de laatste minuut.”

Versterkt met 100 zangers!

Tijdens VOORUIT100 doen Ratkje en Poing dat opzwepende concert van toen nog eens over, maar deze keer worden ze geruggensteund door een koor van maar liefst 100 zangers, afkomstig uit vier Vlaamse koren. Laat die begeestering in je zelf aanwakkeren door deze unieke interpretatie van oude socialistische strijdliederen! Ze zingen ook de ‘Internationale’, de socialistische hymne die 125 jaar geleden door de in Gent geboren Pierre De Geyter werd gecomponeerd.

Installatie met stemmen van vroeger

Maja Ratkje presenteert in het kader van 100jaar Vooruit ook een installatie waarbij ze de Dansstudio als Muziekzaal in ere wil herstellen door stemmen te laten klinken die er in de loop van de geschiedenis van het Feestlokaal Vooruit hebben geklonken.

VOORUIT100-abonnement

Deze voorstelling maakt deel uit van het VOORUIT100-abonnement. Kies je 3 voorstellingen, dan krijg je een voordeligere prijs. 

 

Credits

Rolf-Erik Nystrøm (saxofoon), Frode Haltli (accordeon), Håkon Thelin (contrabas), Maja Raktje (zang & elektronica) & 100 zangers / koren: Vivente Voce (olv Jeroen Keymeulen), Novecanto (olv Tom Deneckere), De 2de Adem (olv Maarten Van Ingelgem) en Vivace (olv Frederik Meireson)


Met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen