www.vooruit.be

LENA WILLIKENS & SARAH SZCZESNY

'Phantom Kino Ballett'

Domzaal - Dj, Film, Party, Performance
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
wo 17.10.18 20:00 - 23:00 Domzaal
Prijssoort Rang 1
Voorverkoop € 14,00
bestellen

Een audiovisuele en hallucinogene collage

'Phantom Kino Ballett' is een 54 minuten durende experimentele video, waarin quotes uit filmscènes, flarden interview en spoken word wordt gecombineerd met beeldende kunst, beschilderde kostuums, stroboscooplicht en rookmachines. Het resultaat is een expanded cinema performance en een audiovisuele, hallucinogene collage.

Voor 'Phantom Kino Ballett' slaan topproducer Lena Willikens en kunstenares Sarah Szczesny de handen in elkaar. Samen creëren ze een alsmaar muterende wereld van geesten. ‘Phantom Kino Ballett’ is één reusachtig geluidsfragment met “black theatre, Holly Woodlawn´s nervous breakdowns, strobe and dance music, arpeggiated anime, Mario Montez´ mobilee, kinetic costume and Maria Callas´ chiffre.”

over Lena Willikens

Lena Willikens is een van dé Duitse dj's en producers van het moment. Al vijf jaar is ze resident in de befaamde club Salon Des Amateurs in Düsseldorf, en een van de drijvende krachten achter Cómeme Records. Op dat label bracht ze in 2015 haar eerste ep uit: ‘Phantom Delia’, een sappig mengsel van drone, EBM, ghosthouse en no-wave grooves. Live is Willikens nooit minder dan catchy én edgy.

Recent gooide de Duitse zich op het creëren van live performances bij filmvertoningen. Voor haar debuut maakte ze een indrukwekkende soundtrack voor de Japanse film ‘Japanese Girls from the Harbour’. Gewapend met enkel een theremin, looppedaal en enkele draaitafels schiep ze de ultieme spooky, melancholische atmosfeer. 'Phantom Kino Ballett' is haar meest recente wapenfeit. 

Extra informatie

wo 17.10 - 20:00 Domzaal & Balzaal
film / experimental / performance / party / dj
€7 (presale)

Credits

beeld / image © Thomas Venker

in het kader van / in the frame of: Film Fest Gent