www.vooruit.be

Film Fest Gent

Girl

Theaterzaal - Film
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
di 09.10.18 19:30 - 21:30 Theaterzaal uitverkocht

Het in Cannes met prijzen overladen debuut van Lukas Dhont

In 'Girl' - geïnspireerd door een waargebeurd verhaal - volg je Lara, een 15-jarig meisje dat niets liever wil dan ballerina worden. Om die droom waar te maken is enorm veel discipline nodig. Die uitdaging wordt nog groter gemaakt doordat Lara geboren is in het lichaam van een jongen. Lara gaat een dagelijkse gevecht tegen haar eigen lichaam aan...

De 16-jarige Victor Polster, die de hoofdrol speelt in 'Girl', werd op het filmfestival van Cannes terecht bekroond met de Prijs voor Beste Acteerprestatie. Later mocht Lukas Dhont de Queer Palm en de Un Certain Regard Fipresci Prijs van de internationale persjury in ontvangst nemen. Uiteindelijk kwam daar ook nog de prestigieuze Caméra d'Or bij.

over de artiest

'Girl' werd geschreven door Lukas Dhont en Angelo Tijssens en geregisseerd door Lukas Dhont. Frank van den Eeden tekende voor de fotografie, terwijl Alain Dessauvage instond voor de montage. De originele muziekscore is van Valentin Hadjadj. De film werd geproduceerd door Dirk Impens voor Menuet, in coproductie met het Belgische Frakas Productions en het Nederlandse Topkapi Films.
 

Extra informatie

di 06.10 - 19:30 Theaterzaal
film / Belgische première
€15 

Credits

in het kader van / in the frame of: Film Fest Gent