www.vooruit.be

Tot in de stad! #6

Piloot.co

Op Locatie - Talk, Debat / Gesprek, Lezing
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
do 18.10.18 19:00 - 21:00 Op Locatie gratis

Artistieke praktijken in de stad Gent 

Waarom ruilen kunstenaars hun atelier in voor een plek in de stad? Welke rol krijgen de inwoners die met hen meewerken? Is er een uitgesproken maatschappelijke betrokkenheid in hun kunstpraktijken? En wat is dan het eigenlijke kunstwerk?

In Tot in de Stad! focust Vooruit samen met Gentse partners op de artistieke praktijken van kunstenaars die hun werkgebied in de stad Gent hebben. Na vijf uiterst interessante avonden in het seizoen 2017-2018, gaan we in het nieuwe seizoen gewoon verder op hetzelfde elan.

We richten onze blik op artistieke praktijken die ingrijpen in, of vertrekken vanuit het sociale weefsel van een wijk of stad. Er wordt work in progress getoond waarna we telkens ruimte laten voor een gesprek over het artistieke werk. Elke editie vindt plaats op locatie bij een van de partners. Zo trekken we in zes avonden door de stad Gent, op zoek naar kunst in de stad.
 

Extra informatie

#6 do 18.10 - 19:00 Piloot.co (afspraak aan Eagle Café, Schaliestraat 2, Gent)
gratis / free

Nederlands gesproken / in Dutch

Credits

in samenwerking met: De Koer, Piloot.co, KASK School of Arts Gent, DOK, Onderzoeksgroep Art, Space & Context, LUCA School of Arts & Manoeuvre

foto: Leontien Allemeersch