www.vooruit.be

Roland Gunst

Flandria

LOD Studio - Performance
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
do 28.02.19 20:00 - 21:30 LOD Studio
Prijssoort Ongenummerd
10x10prijs € 10,00
+65 € 10,00
-26 € 10,00
-18 € 8,00
bestellen

Een Afropees koninkrijk in Vlaanderen

Voor de Vlaams-Congolese kunstenaar Roland Gunst is de Vlaamse leeuw dubbelzinnig. Enerzijds boezemt de klauwende leeuw hem angst in als symbool van een veronderstelde zuivere Vlaamse identiteit die vreemdheid afwijst. Anderzijds woekert in hem een hartstochtelijk verlangen naar de komst van een Leeuw van Vlaanderen die zijn volk zal verlossen. Een leeuw die - zoals de Vlaamse vlag al doet vermoeden - zwart is.

In de muzikale performance ‘Flandria’, tussen historie en mythologie, is het eindelijk zover: de zwarte leeuw, Koning Lion I van Vlaanderen, verschijnt. Niet om Vlaanderen van de Fransen te verlossen, maar om het integratievraagstuk waarmee onze samenleving worstelt voor eens en altijd op te lossen. Lion I gooit zichzelf in de strijd tegen het afschuwwekkende monster van de assimilatie, dat ieder anders zijn met huid en haar verslindt.

In een mystiek ritueel met jonkvrouw Flandria - sopraan Emma Posman - en met operamuziek van Benjamien Lycke uitgevoerd door het gerenommeerde Kugoni Trio orkest, reflecteert Gunst over de Vlaamse identiteit en verbeeldt hij een Afropees koninkrijk waarin onzuiverheid en interculturaliteit worden gevierd.
 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

 do 28.02 - 20:00 LOD Studio (Bijlokekaai 3, 9000 Gent)
performance / coproductie / 10 x 10
€10 / 10 / 10 / 8 

Nederlands gesproken, Engelse ondertiteling / in Dutch, English subtitles

Credits

concept, tekst en spel: Roland Gunst (John k Cobra) - sopraan & spel: Emma Posman - eindregie & libretto: Mien Bogaert - dramaturgie: Matthias Velle - muzikale compositie: Benjamien Lycke  - muzikale uitvoering: Kugoni Trio (viool, saxofoon & piano) - decorontwerp & rekwisieten: Kachiri Faes - kostuumontwerp: Valérie Hellebaut & Thomas-Andries van Dyck

productie: John k Cobra institute of Videoartfacts - co-productie: LOD muziektheater, NTGent, Victoria Deluxe, Vooruit & Bozar - met dank aan De Grote Post