www.vooruit.be

Luanda Casella

Short of Lying

Op Locatie - Performance
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
vr 26.10.18 20:00 - 21:30 Op Locatie
Prijssoort Ongenummerd
Basisprijs € 14,00
+65 € 14,00
-26 € 14,00
Abokorting 10% (18-19) € 12,50
uitverkocht

Hoe kan de media de werkelijkheid manipuleren?

‘Short of Lying’ is een verhalende performance over bedrog, over de kracht van verhalen om de werkelijkheid te kaderen en te manipuleren. Performer Luanda Casella toont hoe het narratief denken door de communicatiemedia is gekaapt.

In de vorm van een TED Talk vestigt ‘Short of Lying’ de aandacht op de redenaarskunst. Zo legt de voorstelling de verschillende mechanieken van misleiding bloot, om een speelse spanning te creëren tussen bedrog en bewustwording. Het stuk situeert zich in de conflictueuze wereld van online publishing die zich sinds de jaren 90 het verhalend denken en de storytelling toe-eigende om de neoliberale logica te dienen.

De Braziliaanse schrijfster en performer Luanda Casella woont en werkt sinds 2006 in België. Ze is gespecialiseerd in storytelling en is frontvrouw van de Nederlandse jazzformatie Electric Barbarian.

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

vr 26.10 - 20:00 NTGent Arca (Sint-Widostraat 4, 9000 Gent)
performance
€14 / 14 / 14 / 14

Engels gesproken / in English

Credits

org: NTGent

concept, tekst & spel: Luanda Casella - dramaturgie: Sébastien Hendrickx - coach: Tom Dupont - scenografie: Felix Fasolt - kostuumontwerp & assistent scenografie: Joy Vervaeke - steun & residenties: Workspace Brussels, WP Zimmer, Campo, CC de Grote Post, KASK School of Arts, VERBO International Performing Arts Festival (Galeria Vermelho, São Paulo) & Stad Gent