www.vooruit.be

Toneelschuur / Eline Arbo

De Rechtvaardigen

Op Locatie - Theater
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
di 23.10.18 20:00 - 21:30 Op Locatie
Prijssoort Ongenummerd
Basisprijs € 20,00
+65 € 18,00
-26 € 14,00
Abokorting 10% (18-19) € 18,00
uitverkocht

Valt gruwel die de wereld verder helpt te rechtvaardigen?

Moskou, februari 1905. Een groep terroristen van de socialistische revolutionaire partij beraamt een bomaanslag tegen groothertog Sergeï, heerser over hun land. Op het moment van de aanslag blijken ook zijn vrouw en kind in de koets te zitten. De terroristen besluiten van hun daad af te zien. Enkele dagen later pleegt een van hen alsnog de aanslag, waarna hij wordt gearresteerd.

In ‘De rechtvaardigen’ ontmoet je deze terroristen aan de vooravond van de aanslag, waar ze geconfronteerd worden met hun idealen en hun twijfels. Regisseur Eline Arbo maakte samen met vijf acteurs en een muzikant een theatrale en muzikale voorstelling die de morele grenzen van politieke actie onderzoekt. Hoe ver zijn wij bereid te gaan om onze wereld vorm te geven? En kan je gruwelijke handelingen rechtvaardigen als die onze wereld verder helpen?
 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

di 23.10 - 20:00 NTGent Arca (Sint-Widostraat 4, 9000 Gent)
theater
€20 / 18 / 14 / 14

Nederlands gesproken / in Dutch

Credits

org NTGent

spel: Judith van den Berg, Laura de Geest, Benno Veenstra, Chiem Vreeken, Thijs van Vuure & Matthijs Ijgosse - regie: Eline Arbo naar Albert Camus - bewerking: Eline Arbo - vertaling: Max Croiset - muziek: Thijs van Vuure - decor: Juul Dekker - kostuums: Rebekka Wormann - licht: Varja Klosse