www.vooruit.be

Iftar - Babylon Trio

+ Rebel Up! afterparty

Café - Pop, Concert
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Vier mee iftar met de Iraaks-Brusselse dabke-sensatie

De internationale iftar komt naar Vooruit! Op zaterdag 9 juni is iedereen welkom in de Balzaal om te proeven van een uitgebreid all-inbuffet door het keukenteam van Vooruit. Daarna volgt een gratis concert van de Iraakse electro-chaabi band Babylon Trio, met daarna een dabke-feestje op de tunes van Rebel Up!.

 

Babylon Trio

De Iraakse muzikant Arkan Mushtak kwam in België aan als vluchteling. Tijdens zijn jeugd in Bagdad werd hij door meester-componist Noor Sabah omgetoverd tot een getalenteerde keyboardspeler en pianist. Mushtak wordt vergezeld door collega-muzikanten Walaa Saad (zang en oed) en Saif Al-Qaissy (darbouka en backing vocals). Het trio speelt een aanstekelijke mix van hedendaagse Iraakse muziekstijlen, zoals chobi chobi, dabke, maqam en elektronische hybriden.

Babylon Trio - voorheen Arkan Trio - brengt in 2018 een album uit op het gloednieuwe Rebel Up! record label, met de steun van de Brusselse concertplek Les Ateliers Claus.

 

Rebel Up! afterparty

Rebel Up! staat al jaren geboekstaafd als een collectief van connaisseurs wat betreft all things global underground. Hun sets en party’s bulken dan ook van muziek uit Afrikaanse, Arabische, Euraziatische en ontelbare andere scenes. In maart 2018 hielden ze het Rebel Up! record label boven de doopvont.

Extra informatie

za 09.06 - 23:00 Vooruit Café
pop / #nightlife
gratis

Credits

in samenwerking met: Rebel Up!