www.vooruit.be

Car Seat Headrest

Concertzaal - Pop, Concert
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
do 15.11.18 19:30 - 23:00 Concertzaal
Prijssoort Ongenummerd
Voorverkoop € 19,75
bestellen

Ingenieuze singersongwriting & gevatte teksten

"Patineren, volle gas geven en triomfantelijk tegen de muur knallen: de bolide waarin Car Seat Headrest zich bevond, scheurde (...) met ronkende motoren door de Ancienne Belgique." Car Seat Headrest stond in mei 2018 nog in de Brusselse AB en Indiestyle was behoorlijk onder de indruk. Ook De Morgen beloonde het concert met een kloeke vier sterren.

Car Seat Headrest is het DIY-project van Will Toledo uit Seattle. Toledo staat bekend om zijn eerlijke manier van schrijven en performen, met focus op de teksten. Toledo’s songwriting is scherp en literair - de man is dan ook een culturele omnivoor. De Amerikaan speelt met jeugdigheid en dood, liefde en depressie, dronken feestjes en theologen uit de tweede eeuw.

Enkele jaren geleden stond de band nog op het Big Next Festival, met het uitstekende album ‘Teens of Denial’ (Matador). In 2018 tourt Car Seat Headrest met een nieuw album / meesterwerk onder de arm: ‘Twin Fantasy’. Pitchfork labelde het album als Best New Music en gaf het prompt 8.6 op 10: "Will Toledo’s re-recorded version of an album originally released in 2011 speaks to his greatest gifts as a songwriter: wit, cynicism, and an eye for detail that captures teenaged desire and heartache.”
 

Extra informatie

do 15.11 - 19:30 Concertzaal (doors)
pop / #tegast
€22 / 19,75 (presale, inclusief reservatiekosten)

Credits

org Democrazy
beeld © Mikeal Béland