www.vooruit.be

Vooruit & Belmundo present

Conflict Kitchen

Café - Food
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

CONFLICT KITCHEN: LET’S GET SYRIOUS IN VOORUIT

Belmundo is een jaarlijks activiteitenfestival in Gent dat internationale solidariteit op de voorgrond plaatst. Belmundo nestelt zich in maart 2018 een maand lang in de Gentse binnenstad. Een pak Gentse organisaties schudden tientallen solidariteitsactiviteiten uit hun mouw. Er zijn wandelingen, workshops, films, debatten,… In 2018 staat het thema duurzame vrede centraal.

Eten doet fysieke en mentale grenzen vervagen, eten verbindt ons. In het kader van Belmundo nodigt Vooruit Iyas Kaadouni uit voor een keukenresidentie. De Syrische kok en burgerjournalist zal samen met de vaste keukenploeg van 1 tot 7 maart Syrische gerechten op het menu van het Vooruit Café toveren. Je kan er zowel terecht voor een lunch als diner. 

Zin om een Syrisch gerecht te proberen? Als je zeker wil zijn van een portie reserveer je best een tafel via cafe@vooruit.be.

Stadstekenares Charlotte Peys volgt Iyas Kaadouni doorheen het traject. Op het einde van de rit presenteert ze het keukenavontuur in een schetsboek vol recepten en informatie over de Syrische situatie. De relatie van mensen met de wereld rondom hen vormt steevast de rode draad in het werk van Charlotte Peys. 

We nodigen je uit op de volgende Wild Brunch (datum volgt snel) waar je het resultaat kan ontdekken. We gaan ook in gesprek met Iyas, Charlotte en Vooruit-chef Tom over hun ervaringen. 

Extra informatie

vr 01 t/m wo 07.03 - Vooruit Café
met de steun van Belmundo, 11.11.11 en Broederlijk Delen

Credits

Het activiteitenfestival Belmundo vindt plaats tussen 1 en 31 maart in Gent.