www.vooruit.be

Gent Psycho Jazz Breakdown:

Wolf Eyes + friends 2 day residency @ Gouvernement

Gouvernement - Rock
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De online voorverkoop voor beide concerten sluit vrijdag 6 april om 17:00. Er zijn nog tickets te koop aan de avondkassa in Gouvernement.

Combi-tickets werden enkel in voorverkoop verkocht en zijn niet meer beschikbaar aan de avondkassa.
 

LINE-UP

Friday:

Wolf Eyes +

Hanne De Backer (G A B B R O)
Kim Delcour (Razen)
Orphan Fairytale
Dennis Tyfus

+ Dennis Tyfus dj set

Saturday:

Wolf Eyes +

W Ravenveer
Roman Hiele
NG Young
John R. Spykes

 

 Wolf Eyes Music Residency Series 2018: a twenty year journey of art and sound.

>> Twee dagen van absolute anarchie in Gouvernement <<

De experimentele noise rockers van Wolf Eyes nodigen oude en nieuwe vrienden uit om zoveel mogelijk solo- en duo-constellaties uit te proberen als op 2 avonden fysiek mogelijk is.

Tijdens de 'Wolf Eyes Music 2018 Residency Series' gaat het muzikale duo Nate Young en John Olson samenwerkingen aan met lokale performance artists en muzikanten. In 2017 deed Wolf Eyes Music residenties in San Fracsisco, Los Angeles en New York City. Nu komen ze naar Gent.

In hun eigen woorden: "Het doel van de residentieserie is om los te breken van de routine van het touren in de muziekindustrie, om te experimenteren met nieuwe technieken en nieuwe artistieke relaties te onderzoeken zonder tijdsdruk. In 2018 hopen we de serie naar meer steden te brengen en Wolf Eyes Music verder uit te breiden. Altijd vooruit, niet achteruit."

 

Tijdens hun verblijf in Gouvernement op 6 en 7 april wil Wolf Eyes verschillende sets spelen met vrienden onder namen als Nate Young, Henry and Hazel Slaughter, Regression, John Olson, Spykes en Wolf Eyes 2004 (in een parallel universum waar Wolf Eyes een duo bleef na 2004). Olson beloofde ook om te lezen uit zijn boek 'Life Is A Rip Off'. Meer namen volgen snel.

Fun fact: Wolf Eyes heeft 297 opnames gereleaset op elk denkbaar medium, heeft samengewerkt met 30 verschillende muzikanten van alle uithoeken van de planeet en blijft sinds 1998 minstens één studio-album per jaar uitbrengen. Officiële releases zijn verschenen bij labels zoals Hanson Records, Bulb Records, American Tapes, Fusetron, De Stijl Records, Sub Pop, Troubleman Unlimited, AA Records, Gods of Tundra, Freedom From en Hospital Productions

Hun eerste grote tournees deden ze met Sonic Youth en Andrew W.K. Ze hebben gewerkt met Anthony Braxton, Black Dice, Double Leopards, John Wiese, Mammal, Prurient en Smegma. En dan tellen we alle soloprojecten, duo's en trio's niet mee waarmee Olson en Young apart hun ding deden.

Wolf Eyes Music is een instituut: call 'em crazy and lock 'em up, but they will never stop.

 

LIMITED COMBITICKET - DAY 1 + 2:

€ 15

 

Extra informatie

day 1 - FRI 06.04: € 12 / 9 (vvk)
day 2 - SAT 07.04: € 12 / 9 (vvk)

combo ticket: DAY 1 & 2: € 15

location: Gouvernement, Gouvernementstraat 7, 9000 Gent 

 

Credits

ism Gouvernement