www.vooruit.be

Boyzie Cekwana & Kask participants

I | MOVEMENT

Op Locatie - Performance
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De Zuid-Afrikaanse choreograaf Boyzie Cekwana gaat met 8 studenten van KASK Hogeschool een onderzokestraject aan dat eindigt met een presentatie tijdens Just A Good Program

Cekwana en de studenten gaan werken rond het lichaam als politiek object. Zaken als scanners op luchthavens, bewakingscamera's, het ontnemen van burgerrechten, het tracken van waar we ons begeven via smartphones bedreigen onze het feit dat we baas zijn over ons eigen lichaam, onze "fysieke soevereiniteit".

Boyzie Cekwana: “Ik wil een collectieve ontmoeting creëren via het lichaam en onderzoeken hoe ruimtelijke planning sommige lichamen het recht op identiteit en zelfbeschikking ontneemt. Want bepaalde lichamen worden door de wet of politie hun bestaan zo goed als ontzegd. Ik wil de notie van eigenaarschap van het lichaam en de ruimte in vraag stellen aan de hand van interventies in de publieke ruimte. Waar liggen de grenzen tussen toegang, toegankelijkheid, aanvaarding en uitsluiting?"

Cekwana’s artistieke interesses zijn ook nauw verbonden met raciale kwesties en gender, meer specifiek zwarte mannelijkheid en de positie ervan in de maatschappij. 

Extra informatie

geen

Credits

Concept and direction: Boyzie Cekwana | With: Eva March, Iris Donders, Jietske Vermoortele, Julien Desmet, Nathan Ooms, Robin Verslegers, Stine Sampers | Production: KASK Drama and Vooruit | In collaboration with: Campo

As part of: JUST A GOOD PROGRAM (Vooruit and Campo)