www.vooruit.be

UNCANNY VALLEY 05.05

Lightning Bolt / Guttersnipe / Onmens & guests / Martha Verschaffel / Strict Nurse / Eric Thielemans & Ilan Manouach / Talk with Brian Chippendale / record & zine fair

Gouvernement - Rock, Boekvoorstelling, Talk, Concert, Literatuur, #Stadsatelier
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De online ticketverkoop stopt vrijdag 4 mei om 17:00. Tickets zijn zaterdag 05.05 nog verkrijgbaar aan de avondkassa in Vooruit!

 

 Timetable Gouvernement

12:00 doors / record & zine fair
15:00 Strict Nurse
16:00 Eric Thielemans & Ilan Manouch
17:00 Paneltalk Brian Chippendale.

Timetable Vooruit Café

19:30 Martha Verschaffel - Quotes

Timetable Vooruit Balzaal

20:00 deuren
20:30 Guttersnipe
21:30 Onmens
22:30 Lightning Bolt

 

Een open huwelijk tussen underground muziek en beeldende kunst

Een open huwelijk tussen underground muziek en beeldende kunst, dat is Uncanny Valley. Centrale gast tijdens deze tweede editie van Uncanny Valley is het legendarische Lightning Bolt, het avant-punk duo van Brian Chippendale en Brian Gibson.

Zaterdag 5 mei is meteen de meest rijkgevulde dag van Uncanny Valley. Overdag kan je in Gouvernement terecht voor een uitgebreide record en zine fair, geheel in de DIY-geest - sorry West-Vlaanderen! Chippendale in hoogsteigen persoon zal er ook zijn, voor een uitgebreide talk over zijn werk. ‘s Avonds stelt stadstekenaar Martha Verschaffel nieuw werk voor, en daarna mogen Lightning Bolt en hun vrienden de Balzaal in lichterlaaie zetten.

 

Lightning Bolt / Guttersnipe / Onmens & guests / Martha Verschaffel

Strict Nurse / Eric Thielemans & Ilan Manouach / Talk with Brian Chippendale / record & zine fair


 

+++++

LIGHTNING BOLT

concert - 20:00 Balzaal - €18 / 15 (presale) - ism Live Fast Die Young

Lightning Bolt heeft weinig introductie nodig: zwaar overstuurde bassen, high speed drums, manische tapeloops en fuzzed out riffs. De speedpunk en avant-garde noiserock van het duo Gibson en Chippendale - allebei Brian voor de vrienden - heeft een hele generatie van lawaaimakers geïnspireerd: van No Age over Part Chimp tot NAH, die net nog op Out The Frame stond.

Laat bovenkledij thuis als je in de moshpits wil staan, de temperaturen lopen immers legendarisch hoog op. Laatste plaat 'Fantasy Empire' was hun strafste worp tot nog toe. En live blijft Lightning Bolt natuurlijk onovertroffen. Hun optreden op Uncanny Valley is een exclusieve Belgische show! "Everything is focused on the extraordinary physicality of their sound: spasmodic, psychedelic, heavy, loud and life-affirming." - The Guardian

 

+++++

TALK WITH BRIAN CHIPPENDALE

talk - 17:00 Gouvernement - gratis

Een paneltalk met onder andere Brian Chippendale en Ilan Manouach, over graphic novels, self publishing en de combinatie van dit alles met het muzikantenbestaan.

 

+++++

GUTTERSNIPE

concert - 20:00 Balzaal - €18 / 15 (presale) - ism Live Fast Die Young

Guttersnipe is duo uit Leeds, bestaande uit Bdallophytum Oxlepis en Xylocopa Violaxia. Guttersnipe creëert hyperkinetische avant-garde grindcore, doorspekt met manische energie en gitzwarte humor. Categoriseer ze gerust ergens tussen andere geluidsterroristen als AIDSWolf, Sun Ra en Harry Pussy. Twee jaar geleden was Guttersnipe nog een van de revelaties op het KRAAK Festival. Ondertussen zijn ze graag geziene gasten in zweterige kelders en kraakpanden waar de versterker op elf mag.

 

+++++

ONMENS & GUESTS

concert - 20:00 Balzaal - €18 / 15 (presale) - ism Live Fast Die Young

Gesmeed uit de restanten van de Belgische rave-generatie, probeert Onmens met geweld terug feest te pompen in elektronische muziek. Hun invloeden variëren van techno en hardcore tot noise en punk. Onmens provoceert openlijk met een opzettelijk leftfield geluid. Het duo produceert hoogst eigenzinnige trance, de ideale soundtrack bij dat moment van de nacht wanneer maskers afvallen en zintuigen beginnen te falen.

 

+++++

MARTHA VERSCHAFFEL - QUOTES / Close to three mountains

boekvoorstelling / #stadsatelier / #stadstekenaar - 19:30 Vooruit Café - gratis

Martha Verschaffel is geen onbekende in zine- en tekenland. Ze bracht al een aantal zines en het beeldverhaal ‘Lily’ uit én haar werk was onder andere te zien in Rekto:Verso, op het kunstenfestival van Watou, in de Bries Space en in Gouvernement. Sinds maart 2017 is ze een van de stadstekenaars van Vooruit. In die hoedanigheid duikt ze hier en daar op in de stad én tekent ze regelmatig iets op de kast in het Vooruit Café. Martha laat zich hiervoor inspireren door alles wat reilt en zeilt binnen Vooruit.

Martha Verschaffel bundelde die tekeningen - of “quotes” zoals ze zelf noemt - en publiceert die nu in een uniek zine met beperkte oplage. Op zaterdag 5 mei om 19:30 stelt ze het zine ‘Quotes’ voor, samen met een nieuw werk dat Martha op maat creëerde voor het Vooruit Café: ‘Close to three mountains’.

 

+++++

STRICT NURSE

concert - 12:00 t/m 18:00 Gouvernement - gratis - ism Live Fast Die Young

Ze is geboren en getogen in The Deep South van de Verenigde Staten, maar toch overleeft Leilani Trowell al enkele jaren in het Nederlandse Den Haag. Naast haar job in de zorgsector, maakt Leilani aka Strict Nurse ritualistische en eclectische soundscapes. Gewapend met synths, etherische spreuken, microfoons en samples, neemt Strict Nurse je mee naar een volstrekt far out universe.

 

+++++

ERIC THIELEMANS & ILAN MANOUACH

concert - 12:00 t/m 18:00 Gouvernement - gratis - ism Live Fast Die Young

Voltijds improvisator en Vooruit muziekresident Eric Thielemans liep enkele jaren geleden in Brussel de Griekse kunstenaar en saxofonist Ilan Manouach tegen het lijf. Daar kwamen spontaan meerdere jamsessies uit voort waarin beide avonturiers de grenzen van free music opzochten. Manouach speelde daarvoor al cut-up noise collages, onder zijn alias Balinese Beast, en vormde met DJ Lemos het weirdo freejazz meets techno duo Glacial. Toen Manouach terug naar Athene verhuisde om zich op zijn uitgeverij Inkpress te concentreren, hield het duo Thielemans-Manouach ermee op. Tijdens Uncanny Valley bundelen ze de krachten nog voor één keertje.

 

+++++

ZINE & RECORD FAIR

concert - 11:00 t/m 18:00 Gouvernement - gratis - ism Grafixx

Zaterdag kun je in Gouvernement terecht voor een zeer puike zine- en platenbeurs, in samenwerking met het Antwerpse Grafixx. Lokale artiesten en labels stellen hun waren tentoon.

Goed om weten: de beurs maakt deel uit van een groter parcours dat je die dag kan afleggen in Gent. Zo zijn Les VoiZines met hun Zine Happening IV te gast in het MIAT, is er de jaarlijkse Art Book Fair in 019 en allerlei andere activiteiten in het kader van het grafiek weekend Drukdrukdruk. Neem dus je totebag mee en vul ze op elke locatie met je hoogst persoonlijke selectie van artist books, tapes en zines. Meer info over alle andere activiteiten vind je op drukdrukdruk.org, ghentartbookfair.org en cargocollective.com/ZineHappening.

Extra informatie

za 05.05 - 11:00 t/m 18:00 Gouvernement
concert / fair / talk
gratis
ism Live Fast Die Young & Grafixx

 

za 05.05 - 19:30 Vooruit café
boekvoorstelling / #stadsatelier / #stadstekenaar
gratis 

 

za 05.05 - 20:00 Balzaal
€18 / 15 (vvk)
€22 (gelimiteerde combitickets vr 04 & za 05.05)
ism Live Fast Die Young

Credits

ism Live Fast Die Young & Grafixx