www.vooruit.be

UNCANNY VALLEY 04.05

Black Pus / Yeah You / Gerard Herman (dj-set)

Op Locatie - Rock, Concert
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De online ticketverkoop stopt vrijdag 4 mei om 17:00. Tickets zijn nog verkrijgbaar aan de avondkassa in Tramzwart!

 

 Timetable

20:00 deuren
20:30 Yeah You
21:30 Black Pus
22:15 afterparty

 

Een open huwelijk tussen underground muziek en beeldende kunst

Een open huwelijk tussen underground muziek en beeldende kunst, dat is Uncanny Valley. Centrale gast tijdens deze tweede editie van Uncanny Valley is het legendarische Lightning Bolt, het avant-punk duo van Brian Chippendale en Brian Gibson. Op vrijdag 4 mei kan je in TramZwart terecht voor een exclusieve show van Brian Chippendales soloproject Black Pus.

Black Pus / Yeah You / Gerard Herman (dj-set)

 

+++++

BLACK PUS

Black Pus is het soloproject van Lightning Bolt-drummer Brian Chippendale. Halverwege de jaren 2000 begon hij solo simpele homemade cd-r's op te nemen. Ondertussen brengt Chippendale volwaardige platen uit op het gerenommeerde Thrill Jockey label. Ook op zijn meest recente werk blijven zijn eigenzinnige koppigheid en hoge DIY-gehalte sterk aanwezig.

Met een oscillator creëert Black Pus gigantische bastonen die Chippendale vervolgens door een arsenaal pedalen jaagt. Zijn furieuze drumstijl is instant herkenbaar aan de loops en de strakke mokerslagen. Drowned in Sound verwoordt het zo: "the dude is an incredible drummer: equal parts free jazz and hardcore, loose, intuitive and hard-hitting in all the best ways."

 

+++++

YEAH YOU

Je komt het niet elke dag tegen: een vader en dochter die samen weirde noise-hiphop met dadaïstische insteek maken. Yeah You ontstond tijdens de dagdagelijkse autoritten van dochter Elvin Brandhi en haar vader MYKL JAXN. Om de banaliteit en verveling te doorprikken, begon het duo geïmproviseerde, stream of consciousness-raps op te nemen met een smartphone.

Hun plaat 'KRUTCH' blikten ze in hun zwarte Renault Clio in, op reis door Nederland, Duitsland en Roemenië in 2017. Het is een lo-fi meesterwerkje waar black metal en schimmige hiphop beats haasje over spelen. “'A wicked onslaught of blunted beats, rudimentary synth contortions, and haphazard vocals as relentless as it is unpredictable as it is bloody wild”, liet Boomkat optekenen over Yeah You.

 

+++++

GERARD HERMAN (dj-set)

Toen we vroegen aan dichter en kunstenaar Gerard Herman wat zijn plannen waren tijdens Uncanny Valley, omschreef hij zijn passage als “een dj-set met een hoog performatief gehalte”. Wie al eerder in contact kwam met zijn absurdistische performances en tekeningen, zijn Radio Centraal-show 'Vogelen des Velds' en zijn conceptuele fietstochten - van Wilrijk naar Rijkevorsel via Vorselaar naar Laarne - weet hiermee voldoende. Wie Gerard Herman niet kent: aangename kennismaking gewenst!

Extra informatie

vr 04.05 - 20:00 TramZwart
concert
€13 / 11 (vvk)
€22 (gelimiteerde combitickets vr 04 & za 05.05)

 

Credits

ism Kraak 

 locatie: tramzwart, KASK - Jozef Kluyskenstraat 2