www.vooruit.be

Vooruit & Gouvernement present

Eric Thielemans: The Color In Shadow

Gouvernement - Talk, Concert
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Wat is er aanwezig in een ‘neutrale ruimte’ - een perfect lege, stille plek - vooraleer je er als kunstenaar werk kan creëren, realiseren of tentoonstellen? En wat zijn precies de eigenschappen van die lege, stille ruimte? Dat zijn de centrale vragen die percussionist en nieuwbakken muziekresident van Vooruit, Eric Thielemans via een nieuw onderzoeksproject probeert te achterhalen. ‘The Color in Shadow. Een onderzoek naar de subtiele kwaliteiten van resonanties in de ruimtes tussen de dingen’ is de volledige naam van Thielemans project. Het ultieme doel: een handleiding ontwerpen om lege ruimtes te onderzoeken.

In het kader van zijn residentie plannen Vooruit en Gouvernement in 2018 vier avonden waarbij Thielemans in gesprek gaat over ruimtes en geluid met andere artiesten en onderzoekers met aanvullend ook éen live performance. Elke avond wordt telkens geregistreerd via opnames, notities en tekeningen.

Gasten voor de eerste editie zijn geluidskunstenaar & componist Esther Venrooy, beeldend kunstenaar Hannelore Van Dijck en muzikant Niels Van Heertum.

Extra informatie

wo 14.02 - Gouvernement
20:00 (deuren)
tickets: €7 / 5 (vvk)
 

Credits

ism Gouvernement

Dit concert kadert in het onderzoeksproject ‘The Color in Shadow’ aan het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.