www.vooruit.be

Vooruit & All Eyes On Hip Hop present: Out The Frame

GAIKA / Open Mike Eagle / Junglepussy / milo / Chynna / Stikstof / Moor Mother / Ivan Ave / ...

Diverse Zalen - Hiphop , Talk, Concert, Film, Expo, Party, #Nightlife
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

PRESALE ENDS AT 18:00
THERE ARE STILL TICKETS AVAILABLE AT THE ENTRANCE

 

 

 Explore the unfolding universe of hip hop

OUT THE FRAME is een nagelnieuw hiphopfestival-van-één-dag, georganiseerd door All Eyes On Hip Hop en Vooruit. Ontdek op zaterdag 10 maart in Vooruit in Gent de spannendste en avontuurlijkste hiphop van het moment - and everything beyond. Ontdek de line-up hieronder, de rest van het programma vind je hier. #otf18

Helaas moet Moor Mother haar show annuleren wegens ziekte. We wensen haar al het beste en hopenhaar snel te verwelkomen in Vooruit. De Belgische rapper Blu Samu zal haar vervangen tijdens OUT THE FRAME.

 

TIMETABLE

 

 

 

 

 

//// LINE-UP////

GAIKA Open Mike Eagle

 Junglepussy / milo 

Chynna / Stikstof

Blu Samu / Ivan Ave

NAH / WWWater

  FLOHIO / STRANGE U

SCREENING 'WORD IS BOND'

AZER / SUPAFLY COLLECTIVE

 

////

Gaika

Electronic UK grime with a twist

Donker, experimenteel en catchy as hell: als er iets is wat het werk van de Londense producer Gaika typeert, zijn het die drie woorden. Van zijn debuut - de mixtape ‘Machine’ uit 2015 - tot de release van ‘Spaghetto’ op het befaamde Warp Records: Gaika weeft moeiteloos Caraïbische melodieën, politieke statements en UK slang door elkaar. Beschouw hem gerust als de vaandeldrager van een nieuwe lichting black British muzikanten.

De in Brixton geboren en getogen artiest verdiende eerder zijn sporen bij rapcrew Murkage uit Manchester. Recent nog werkte hij samen met transgender hiphopfenomeen Mykki Blanco. Solo laveert de jonge producer moeiteloos tussen performance art, elektronische grime with a twist, triphop, grunge, dancehall en flarden Prince. Gaika live is dan ook een intense, once in a lifetime ervaring.

Futuristische beats recht uit het hart van de Londense underground!
 

   

 

////

Open Mike Eagle

Ghetto superhero comic book flow

“One of LA’s smartest young voices”, volgens The L.A. Times. “In a league of his own with an easy, effortless flow”, poneert toonaangevend muziekblad Rolling Stone. En Pitchfork plaatste hem in de top 20 van beste hiphopalbums van 2017. Amerikaans wonderkind Open Mike Eagle kan dus genoeg adelbrieven voorleggen, en terecht: ‘Brick Body Kids Still Daydream’, verschenen in september 2017, is een parel van een plaat.

Op zijn vijfde langspeler put de zelfverklaarde ghetto superhero uit zijn eigen jeugdherinneringen. Michael Eagle groeide op in de Robert Taylor Homes, een gigantisch sociale woningencomplex in Chicago. Een decennium geleden werden de gebouwen een voor een afgebroken, wat de rechtstreekse aanleiding vormde voor deze plaat. Open Mike Eagle tackelt thema’s als gentrificatie, onteigening en racisme, met zijn typerende sprankelende comic book flow. Op ‘Brick Body Kids Still Daydream’ brengt hij the projects opnieuw tot leven, maar dan als een soort mythische piramides bevolkt door imaginaire wezens.

Stand out tracks: ‘95 Radios’, een nostalgische trip down memory lane, ‘Brick Body Complex’, over de opvallende parallellen tussen woningen en hun bewoners, en ‘Legend of Iron Hood’, dat zich kan meten met het beste werk van Thundercat of Anderson .Paak. Geloof ons: deze Open Mike Eagle wil je niet missen. Exclusieve Belgische show!

 

  

////

Junglepussy

Pulling apart the patriarchy

 

Erykah Badu en Nicki Minaj zijn fan van Shayna McHayle alias Junglepussy. Via haar persoonlijk YouTube-kanaal groeide ze uit tot een van de strafste rappers die er op dit moment aan de Amerikaanse Oostkust rondlopen. De Jamaicaans-Trinidadiaanse is even rad van tong als iconische voorgangers Missy Elliot en Lil’ Kim, maar dan met een extra flinke dosis humor en zelfspot. Denk aan het betere werk van collega’s als Action Bronson en Ghostface Killah.

In haar songs tackelt Junglepussy thema’s als seksualiteit, feminisme en patriarchale structuren. "This pussy don't pop for you", zoals ze het zelf samenvat in ‘Pop For You’ uit doorbraakalbum ‘Pregnant with Success’. Junglepussy is ook actief in de QTPOC-beweging (queer and trans people of color) - zie ook Le1f en Princess Nokia. Verwacht je aan een set boordevol sexy hooks en tongue-in-cheek teksten.


 

 

////

milo

Working class hip hop 

Bezige bij deze milo. Nog maar een goeie vijf jaar geleden liet hij zijn studies Filosofie links liggen om zich ten volle op hiphop te storten. Dat resulteerde in de ijzersterke debuut EP ‘Things That Happen At Day / Things That Happen At Night’ en samenwerkingen met Anderson .Paak, Busdriver en Open Mike Eagle. Met zijn laatste langspeler ‘who told you to think??!!?!?!?!’ uit 2017 veroverde hij definitief “his place within the lineage of underground hip-hop” - dixit Pitchfork. En begin dit jaar liet hij als Scallops Hotel het uitstekende ‘sovereign nose of (y)our arrogant face’ los op de wereld.

Hiphop door en voor de working class is het uitgangspunt van milo, een van de vele aliassen van Rory Ferreira. Zijn punchlines laveren tussen Schopenhauer en onderbroekenhumor: wie “rap messiah agitator” op “chronic bathroom masturbator” kan laten rijmen moet wel van goeden huize zijn. milo is een van de meest interessante stemmen van deze hiphopgeneratie, en komt uit dezelfde stal - Hellfyre Club - als Open Mike Eagle.


 

 

////

Chynna

Rap’s high priestess

Model voor Ford, praktiserend boeddhist en into Britney Spears: Chynna Rogers is niet meteen wat je noemt een doorsnee hiphopartiest. Pas na wat aansporing van A$AP Yams (r.i.p.), een van de kernleden van rapcollectief A$AP Mob, zette ze de stap richting muzikale carrière. Goeie move, want met haar donkere, rauwe vibes en openhartige teksten vol culturele referenties mag ze gerust een unicum genoemd worden.

Op haar debuut EP ‘Ninety’ blikte ze nog terug op de eerste negentig nuchtere dagen na een hardnekkige opiatenverslaving. In 2017 verscheen opvolger ‘Music 2 die 2’, experimentele avant-garde hiphop van een regelrechte hiphop hogepriesteres. Een van de meest authentieke stemmen in rap vandaag.

 

////

Stikstof

Streetwise Brussels collective

We weten niet wat er in het Brusselse drinkwater zit, maar het moet wel straf spul zijn. Het lijstje van uitstekende hiphopacts uit de hoofdstad wordt stilaan indrukwekkend lang. Daar mag je vanaf nu ook Stikstof aan toevoegen, het combo waar viertal Jazz, Omar-G (aka Zwangere Guy), Rosko en Astrofisiks achter zit. Wie dat zijn, laten we hen graag zelf uitleggen.

Als straatwijs Brussels collectief fileren ze de maatschappij met een vlijmscherp mes. Stikstof bekijkt met een vergrootglas hun eigen leven én hun generatie. Geen “grotesk gezever over champagne en blaffers”, wel introspectieve rhymes, kurkdroge beats én live altijd goed voor een feestje. Voer voor fans van Roméo Elvis, Caballero & JeanJass en Tyler, the Creator.

 

 

////

Blu Samu

 

Blu Samu zwerft tussen verschillende stijlen, van hip hop tot soul en funk. Haar songs zijn een reflectie van haar persoonlijke gedachtes en gevoelens, waar bescheidenheid geen plek heeft. Ze maakt deel uit van de hip hop groep "le 7/7" en heeft samen met Niveau 4 op het podium van Colour Café gestaan.

 

 

 

////

Ivan Ave

Norwegian blend of r&b, hip hop & soul

Naast olie en cruises langs diepe fjorden, heeft Noorwegen nog meer interessante exportproducten. Neem raptalent Ivan Ave: maakt onweerstaanbare r&b en bracht in 2017 nog het sterke ‘Every Eye' op Jakarta Records uit. Consequence of Sound over ‘Every Eye’: “an example of the magic that manifests when MC’s balance showmanship with substance.”

Ivan Ave strooit kwistig met onweerstaanbare grooves die niet zelden doen denken aan Nas’ ‘Illmatic’ en ander nineties lekkers als The Fugees en Janet Jackson. Daarbij tapt hij uit hetzelfde vaatje als gelijkgestemde zielen als Kiefer, Kaytranada en Dâm-Funk. Via zijn persoonlijke teksten geeft hij hart en ziel bloot. Een unieke blend van gewichtloze r&b, hiphop en seventies soul en funk!

 

////

FLOHIO

 

Rauw, poëtisch met veel punch. Rapper Flohio spuwt transcendente rhymes die zich niet voor één gat laten vangen. Producers en dj’s als God Colony en L-Vis 1990 stonden het voorbije jaar te springen om haar als MC op hun tracks te laten rappen. Haar debuut-ep staat gepland voor 2018!

 

//// 


WWWater

Soulwax-protégée Charlotte Adigéry – aka WWWater - kan je nog het beste omschrijven als “a force of nature” met vinnige elektronica, pulserende drums en vooral een ontembare stem. Live bijgestaan door Steve Slingeneyer (Soulwax) op drums en Bolis Pupul (a DEEWEE regular) op synths, zalft WWWater zowel je ziel als je dansbenen. Nu eens paaiend, dan weer gevaarlijk dicht bij het kookpunt, zwevend tussen The Slits, Ryoji Ikeda, Shabazz Palaces, Geneva Jacuzzi en Solange.

“Utterly charming minimal-electro.” - NME

 

////

STRANGE U

Strange U, dat zijn de twee hiphopveteranen King Kashmere en Zygote (aka The Maghreban). Samen zijn zij hét goed bewaarde geheim van de Britse underground hip hop scene. Ze smeden sociaal bewogen commentaar over left of centre rhythms sent from the mother ship. Futuristisch, dystopisch en schaamteloos excentriek. Top notch, far out Terminator Funk.

 

////


NAH

 

NAH is een producer, drummer en visual artist die drums mixt met scheve sequences en zwaar vervormde samples. Zijn sound vindt stevige roots in de DIY punk, noise, avant jazz en hip hop.

 

////

SCREENING: ‘WORD IS BOND’

Belgische première van 'Word Is Bond', een documentaire van Sacha Jenkins over hip hop

De kracht van hip hop lyrics, daar wil Sacha Jenkins het over hebben in zijn documentaire. De rhymes en styles die ontsproten uit de straten van de Bronx hebben ondertussen de wereld veroverd. Onder invloed van de jonge dichters en rappers van New York ontstonden nieuwe slangs en subculturen. Aan de hand van originele archiefbeelden en diepgaande interviews met artiesten als Nas, Nas, Tech9, J Cole, Rapsody en Anderson. Paak onderzoekt de film de vele dimensies van hip hop poetics. ‘Word is Bond’ neemt je mee naar de roots van rap en toont hoe hip hop de stem werd van een generatie.

 

ism Post Bills

 
 

 

////

dj AZER

al 11 jaar resident bij All Eyes On Hip Hop!

Een plaat van A Tribe Called Quest die plots door de boxen knalde, meer was er niet nodig om dj Azer tot de liefde voor hip hop te bekeren. In zijn eigen sets (van Pukkelpop, Couleur Café en bij Lefto op StuBru tot in de UK en Singapore) schuwt hij ook jazz, soul, funk, afrobeat, bass en grooves niet.

 

////

SUPAFLY COLLECTIVE

Supafly Collective, het enige vrouwelijke hip hop dj-collectief in België: dj’s Mikigold, Young Mocro, Fatoosan en Vaneeshua, elk met een eigen culturele en muzikale achtergrond, stijl, techniek en touch. Wat hen verenigt? Hun passie voor hip hop in alle maten en soorten, een positive party attitude en vooral hun dance moves behind the decks!
 

Extra informatie

sat 10.03 - 18:30 Vooruit Gent (Vooruit Café, Balzaal & Foyer Theaterzaal)
concert / film / expo / #party / #nightlife
€18 / 15 (presale)
€14 (group presale - only valid if you buy 5 or more tickets at once)

#otf

Credits

org All Eyes On Hip Hop & Vooruit