www.vooruit.be

Dag van de Dans

Sacre du Printemps

Op Locatie - Dans
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Gent danst ‘Le Sacre du printemps’

Voor de Dag van de Dans 2018 bundelen de Gentse partners hun krachten om zo veel mogelijke mensen rond dans te verenigen. Deze groep deelnemers komen uit alle hoeken van Gent, maar allen met de goesting om deel uit te maken van één groot dansstuk. Op initiatief van regisseur Alain Platel werd gekozen voor Le Sacre du Printemps als gemeenschappelijk vertrekpunt. Gedurende het jaar gaan de verschillende groepen met een eigen danscoach aan de slag met deze compositie van Igor Stravinsky. De muziek van Stravinsky inspireert elke groep op een andere manier en de afzonderlijke stukken worden in de weken voorafgaand aan de Dag van de Dans uitgewerkt tot één massachoreografie onder begeleiding van twee dansers, Lisi Estaras en Quan Bui Ngoc. Uiteindelijk zal op 28 april op de Kouter in Gent een onvergetelijke Sacre du Printemps worden gedanst.

Dit participatieve project is een samenwerking tussen Kunstencentrum Vooruit, Campo, Handelsbeurs, Danspunt en les ballets C de la B.

ikhv Dag van de Dans - Ontdek het volledige programma 

Volg Dag van de Dans op Facebook - met foto's van de repetities & meer 

 

 

Credits

van en met:
les ballets C de la B, Kunstencentrum Vooruit, Handelsbeurs Concertzaal,Danspunt, CAMPO, Platform-k Vzw, MUS-E Belgium Villa Voortman,VictoriaDeluxe Vzw, Bij' De Vieze Gasten, De Centrale, Folkloregroep Zdravets - Gent, Together We Stand, MUDA Kunstencentrum, KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gent, LUCA Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent, Maya Sapera Dance Company - MSDC, Refu Interim

concept en coaching: 
Lisi Estaras, Quan Bui Ngoc, Alain Platel

muziek: 
Igor Stravinsky

productie:
les ballets C de la B, Kunstencentrum Vooruit, Campo, Handelsbeurs, Danspunt