www.vooruit.be

Wolf Müller / Senyawa feat. Patshiva Cie

Balzaal - Elektronica, Dj, Concert
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Avant-garde punk + German funk & Indonesian tribal traditions

Deel twee van een mini-reeks concerten in het kader van EUROPALIA INDONESIA - de vorige show vond plaats op donderdag 16 november. Deze keer kan je Senyawa ft. Patshiva Cie - een 25-koppig koor uit Brussel- en de Duitse producer Wolf Müller aan het werk zien. De perfecte afsluiter van EUROPALIA INDONESIA in Vooruit!

Senyawa ft. Patshiva Cie / Wolf Müller

 

++++

Senyawa feat. Patshiva Cie

Wie ooit het explosieve Javaanse duo Senyawa aan het werk zag, denkt ongetwijfeld aan stemkunstenaars Mike Patton of Diamanda Galas. En aan een ongrijpbare muzikale impact met punkinslag. Dit unieke duo uit Yogyakarta transformeert traditionele muziek uit Java met avant-garde experiment en een flinke injectie punk. Instrumentalist Wukir Suryadi bouwt zijn eigen instrumenten en frontman/zanger Rully Shabara krijst/hijgt/mompelt/zingt én imponeert met zijn ongelofelijke stemtechniek.

Patshiva Cie is een 25-koppig in Brussel residerend vrouwelijk polyfonisch koor. Aan het roer: koorleidster Dounia Depoorter en choreografe Fatou Traoré met Frans-Malinese roots die haar sporen verdiende bij en samenwerkte met Rosas (Anne Teresa De Keersmaeker) en Alain Platel. Samen met Senyawa een explosieve cocktail!

 

++++

Wolf Müller

Percussie, mondharp, flarden van gesprekken, gongs en klokken kenmerken het geluid van de Duitse producer en muzikant Wolf Müller (aka Bufiman). Müller mixt elementen uit disco, funk en ambient en creëert zo een uniek en zeer herkenbaar universum.

EUROPALIA nodigde deze krautrock-adept uit om de landelijke muziek van Kalimantan (in Borneo) te ontdekken. Hij verkende er de traditionele muziek, nam ze op en assimileerde ze. Bovendien verzamelde hij typische instrumenten van de regio, die hij tijdens zijn concerten bespeelt. Een intense, eigenzinnige mix van Duitse funk en Indonesische tribale tradities!
 

Extra informatie

do 11.01
concert
€10 / 7 (vvk)

Credits

in het kader van / in the frame of: EUROPALIA INDONESIA