www.vooruit.be

Circuit des Yeux / support TALSounds

Balzaal - Pop, Elektronica, Concert
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Een van de meest originele stemmen van haar generatie

 

Circuit des Yeux / TALSounds

 

++++

Circuit des Yeux

“An album bursting with ambition, alternating between moments of intimate beauty and stretches of dense, disorienting fog”: Pitchfork is behoorlijk enthousiast over het nieuwe, pas verschenen album van Circuit des Yeux. Na een tussenstop als haar countryeske alter ego Jackie Lynn is de in Chicago residerende Haly Fohr terug in haar bekendste verschijningsvorm. Op ‘Reaching for Indigo’ verbindt Fohr het cerebrale met het fysieke, met als opvallendste gereedschap haar unieke-vier-octaven stem.

Circuit des Yeux prijkte in 2015 op zowat alle eindejaarslijstjes met het magistrale ‘In Plain Speech’ - check deze ‘Do The Dishes’ als je nog niet overtuigd was. Met haar nieuwe album bewijst de Amerikaanse nog een keertje een van de meest originele stemmen van haar generatie te zijn. Vooruitgestuurde single ‘Paper Bag’ is vintage Circuit des Yeux:
ambient aanloopje dat uitmondt in een beklijvende song waarin Fohrs bariton de hoofdrol speelt. Denk aan het bastaardkind van Nico en Scott Walker en je komt aardig in de buurt.

Fohr werkte in het verleden samen met ronkende namen als Glenn Branca, Lee Ranaldo, Bill Orcutt en Bonny ‘Prince’ Billy. Op haar vijfde langspeler wordt ze ondersteund door een full band, met leden van Bitchin Bajas en CAVE. In Vooruit speelt ze haar enige show in 2018 op Vlaamse bodem.

 

++++

TALsounds

Natalie Chami verkent sinds 2009 onder haar alias TALsounds de wereld van drone, ambient en electro-akoestische improvisatie. Live verweeft ze analoge synthesizers met meanderende loops, en beklijvende vocals met chorale harmonieën. Door middel van een batterij effectpedalen en oscillators creëert TALsounds een uniek, meditatief universum, waarin de grens tussen hypnotiserende ambient en noise-uitbarstingen flinterdun is.

Na een reeks van tape releases op labels als Hausu Mountain en Moog, liet Chami als TALsounds haar eerste LP, ‘Love Sick’ (Ba Da Bing Records), op de wereld los. Als lid van het free music trio Good Willsmith releaste ze acht albums, zoals langspelers ‘The Honeymoon Workbook’ (2014) en ‘Things Our Bodies Used To Have’ (2016). Chami is ook de helft van ambient duo l'eternebre.

 

Extra informatie

do 15.02 - 20:00 Balzaal (doors)
concert
 

De voorverkoop voor dit concert is afgesloten, er zijn wel nog tickets aan de avondkassa (vanaf 19:45) voor € 13.

 

Credits

beelden Circuit des Yeux (c) Julia Dratel - beeld TALsounds (c) Zinzi LeMond