www.vooruit.be

Tot in de Stad #1

Piloot.co

Op Locatie - Debat / Gesprek, Rondleiding, #Stadsatelier, #ThinkVooruit
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

PILOOT.co is een artistiek platform dat de ontwikkeling van de nieuwe wijk Tondelier in het Rabot in Gent met artistieke interventies begeleidt. Het Rabot is gekend als een “aankomstwijk” met een grote diversiteit en doorstroom van bewoners. In het hart van deze immigrantenbuurt ligt een voormalige industriële site, waar in 10 jaar tijd een nieuwe wijk tot ontwikkeling komt. Piloot.co reflecteert op deze complexe situatie, en reageert met artistieke interventies en een publiek programma.

Tot op heden resulteerde dit bijvoorbeeld in de onthulling van een straatnaambord (het verbindende plein tussen Rabot en Tondelier werd vernoemd van naar de in 2015 overleden pastoor van het Rabot, Koen Blieck, als eerbetoon aan deze ‘pionier intercultureel samenleven’); een sessie met een feng-shui specialiste die advies uitbracht over het bouwproject; of een buurttombola met als inzet een helikoptervlucht boven de site. Op de bouwplaats staan enkele tekstwerken die Tondelier en de monumentale gasmeters ten tonele voeren als personages in een gesprek, dat in het Nederlands, Turks of Engels gevoerd wordt. Er is een parfum voor het Rabot in ontwikkeling en ook een jaarlijks terugkerende stoet door de buurt.

De rondgang op vrijdag 19 oktober is onderdeel van het programma TOT IN DE STAD, een samenwerking tussen Vooruit (Stadsatelier), LUCA (Onderzoeksgroep Art, Space & Context), KASK (Atelier Autonome Vormgeving), De Koer en PILOOT.co. Gedurende vijf avonden in het seizoen 2017-2018 worden op locatie kunstprojecten gepresenteerd die vorm krijgen in de stad, in het publieke domein van Gent.

Extra informatie

do 19.10 - 19:00 Op locatie
talk / atelier / #thinkVooruit
gratis

We verzamelen aan het Eagle Café, Schaliestraat 2, voor een rondgang langs interventies op Tondelier / aansluitend een nagesprek in Barabot, Vlotstraat 22, 9000 Gent

Credits

met: Stijn Van Dorpe, Kelly Schacht, Filip Van Dingenen, Petra Stavast, Lotte Geeven & Yeb Wiersma & Danielle van Zuijlen - Piloot.co kwam tot stand in de context van de Pilootprojecten Kunst in Opdracht - met steun van de Stad Gent & Tondelier Development N.V. - beeld (c) Danielle van Zuijlen