www.vooruit.be

Film Fest Gent

Ta peau si lisse

Theaterzaal - Film
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Zes bodybuilders tonen hoe ze hun imposante lichaam sculpteren

Vaste FFGent-gast Denis Côté (‘Curling’, ‘Bestiaire’) switcht met sprekend gemak van fictie naar documentaire, soms in dezelfde film. Ondanks enkele geënsceneerde momenten lijkt ‘Ta peau si lisse’ vooral een documentaire.

De Canadese regisseur volgt zes bodybuilders en is geïnteresseerd in hoe ze hun imposante lichaam sculpteren, minder in het waarom van hun radicale keuzes. Hij toont het geheim achter hun opbollende spiermassa’s die hun glimmende huid tot in het extreme uitrekken. Om die opperste staat van masculiniteit te bereiken, geven deze zes individuen zich over aan corporele rituelen die over het algemeen met het andere geslacht geassocieerd worden. Zoals Côté het zelf formuleert: “Voor een buitenstaander is het verrassend dat de bodybuilders de homo-erotische elektriciteit die in de lucht hangt, volledig negeren.” Zonder muziek, maar met een verbluffende klankband. (C.V.)

 

UGent Ochtendsessie

Op maandagochtend 16 oktober wordt de filmvoorstelling van ‘Ta peau si lisse’ voorafgegaan door een korte inleiding en gevolgd door een nabespreking door UGent-prof Wim Derave. Een overzicht van alle UGent Ochtendsessies vind je hier.

Extra informatie

ma 16.10 - 20:00 Theaterzaal
film
93 min
ENG / FRA - ENG ondertiteling

Credits

ihkv Film Fest Gent