www.vooruit.be

Film Fest Gent

Rabot

Theaterzaal - Film
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Een universele parabel over dromen en eenzaamheid

Met haar afstudeerfilm ‘Home Video’ tekende de Gentse cineaste Christina Vandekerckhove voor een ontroerend portret van de strijd van haar zus tegen kanker. Met ‘Ceci n’est pas un film’ maakte ze een unieke registratie in HD van een concert van Sioen. In ‘De nada’ nam ze de kijker mee op een mysterieuze trip door Spaanse landschappen, in het kielzog van muzikant Daan Stuyven en fotograaf Peter De Bruyne.

Voor haar nieuwe documentaire ‘Rabot’ nestelde ze haar camera in de Rabotwijk, de armste buurt in Gent, waar drie sociale appartementsblokken met de sloophamer bedreigd worden. In deze microkosmos vangen we een glimp op van de laatste overgebleven bewoners, die het hoofd boven water trachten te houden – van daklozen over psychiatrische patiënten tot ex-gedetineerden. ‘Rabot’ is een universele parabel over dromen, eenzaamheid en onze onverschilligheid tegenover elkaar. (A.I.)

 

FFG Daily Talkies met Christina Vandekerckhove

Op vrijdag 13 oktober is regisseuse Christina Vandekerckhove de centrale gast tijdens de Film Fest Gent Daily Talkies. Lees hier meer.

Extra informatie

do 13.10 - 20:00 Theaterzaal
film
93 min
NED - ENG ondertiteling

Credits

ihkv Film Fest Gent