www.vooruit.be

Jakarta Jive

David Van Reybrouck, Ayu Utami & Gie Goris

Balzaal - Boekvoorstelling, Talk, Literatuur
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Opgelet: de eerder aangekondigde schrijver Laksmi Pamuntjak moest om persoonlijke redenen afzeggen.

 

 

Indonesische schrijver in gesprek met Europese collega's

Indonesië is meer dan een bestemming voor spirituele rugzaktoeristen. Zeventig jaar na de onafhankelijkheid en twintig jaar na de val van de dictatuur is het land ambitieuzer dan ooit. Het grootste moslimland ter wereld bevindt zich vandaag op het kruispunt van traditie en moderniteit. Een ideale voedingsbodem voor schrijvers die het heden omarmen, maar ook greep op het verleden proberen te krijgen. Op 15 november praat de Indonesische schrijver Ayu Utami hierover met schrijver David Van Reybrouck en MO*hoofdredacteur Gie Goris.

  • Ayu Utami werkt als journaliste voor het kunsttijdschrift Kalam. De onverholen politieke boodschap van haar roman 'Samans missie' veroorzaakte veel opschudding aan de vooravond van de val van president Soeharto. Het boek beleefde verschillende herdrukken en werd uitgeroepen tot beste roman van Indonesië. In 2000 won Utami de Prins Claus Award.
  • David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Hij is één van de meest veelzijdige auteurs van zijn generatie. Hij debuteerde in 2001 met De plaag, dat veelvuldig werd bekroond en vertaald. Zijn grootste succes behaalde hij met Congo. Momenteel is hij een boek aan het voorbereiden over Indonesië, in dezelfde geest van zijn gelauwerde Congo.
  • Gie Goris (moderator) is sinds december 1990 voltijds actief in de mondiale journalistiek, eerst als hoofdredacteur van Wereldwijd (1990-2002), daarna als hoofdredacteur van MO* (2003 — vandaag). Hij interviewde Ayu Utami vroeger al en schreef in het jongste nummer van MO*magazine een analyse over de politieke islam in Indonesië.

 

Extra informatie

wo 15.11 - 20:00 Balzaal
literatuur
€5
ENG

Credits

beeld David Van Reybrouck © Stefan Vanfleteren - ihkv EUROPALIA INDONESIA - coproductie met MO*, EUROPALIA INDONESIA, Vlaams-Nederlands Huis deBuren