www.vooruit.be

Vooruit & Gouvernement present:

Geneva Jacuzzi

Gouvernement - Elektronica, Concert, Performance, Installatie
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Nog geen ticket? Geen paniek: je kan er gerust nog eentje kopen aan de deur.

 

Catchy synthpop & chaotic visuals

Hot Pajamas, Sex Carpets, The Bubonic Plague: het zijn maar enkele van de vele groepen en projecten waar de Californische Geneva Jacuzzi ooit lid van was. De voorbije jaren maakte ze deel uit van Ariel Pinks begeleidingsband, tot ze besliste om alleen verder te gaan. Een prima keuze: haar exuberante en uitzinnige live optredens - die bol staan van de eighties gothic pop, surrealistische teksten en chaotische visuals - lopen vaker wel dan niet volledig uit de hand, in de goede zin van het woord.

Geneva Jacuzzi - né Geneva Garvin - is gepokt en gemazeld in de underground art en muziekscene van Los Angeles. In haar werk mixt ze performance, video art, synthpop en beeldende kunst met sprekend gemak. In 2016 bracht Garvin met 'Technophelia' een klein meesterwerk uit: catchy synthpop vol verwijzingen naar het psychedelische werk van scifi-auteur Philip K. Dick.

Alles wat Geneva Jacuzzi doet, mag je gerust onconventioneel noemen. Haar website is gemaakt met een compleet gedateerd Apple-programma. Ze weigert met een band op tour te gaan - de Amerikaanse steekt liever DIY-gewijs audiovisuele performances ineen. En toen toonaangevend muziekplatform Pitchfork haar wou interviewen, negeerde ze doodleuk dat verzoek wegens “geen zin”.

Geneva Jacuzzi werkt in Gouvernement drie dagen aan een installatie. Daarbij creëert ze een nieuwe performance, samen met enkele enthousiaste KASK-studenten. Een eerste glimp van dat project krijg je te zien en te horen op woensdag 8 november.

Extra informatie

wo 08.11 - 20:00 Gouvernement
concert / installatie / performance
€7 / 5

Credits

in samenwerking met Gouvernement - beeld: Elaine Carey Haswell