www.vooruit.be

Herman Brusselmans

Hij schreef te weinig boeken

Theaterzaal - Boekvoorstelling, Literatuur

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Nieuwe, autobiografische roman van succesauteur

‘Hij schreef te weinig boeken’ - het 75ste boek van Herman Brusselmans - is een autobiografie waarin de auteur zichzelf op de hielen zit. Hij voelt zijn adem in zijn nek, herschept zijn eigen wereld, geeft zijn ik-personage meerdere levens en creëert tientallen andere figuren die de werkelijkheid gedeeltelijk tot fictie maken.

De man, de vrouwen, het werk, de jeugd, gisteren, het heden, morgen, wat misschien is geweest en mogelijk nog komt, de dieren, de motor, het drumstel, het weer, de nacht, duizend wezen en dingen. Ze worden allemaal op één hoop gegooid, gerangschikt, in geuren en kleuren beschreven, van de achtergrond naar de voorgrond getrokken en vice versa. De schrijver houdt alles pontificaal in de hand.

Herman Brusselmans legt met zijn nieuwe roman op tafel wie hij is: een vent, een kunstenaar, een van hoogten en laagten. Iemand zoals nagenoeg iedereen, maar tegelijk een van de grootste Nederlandstalige auteurs van deze tijden.

Herman Brusselmans wordt het vuur aan de schenen gelegd door niemand minder dan Cath Luyten. Het voorwoord wordt uitgesproken door biograaf Rick Honings. En Paul & John (Not The Beatles) vergasten je op een resem klassiekers. Aansluitend bieden we iedereen nog een drankje aan en draaien Hindu Radio plaatjes.

Extra informatie

vr 22.09 - 20:00 Theaterzaal
literatuur
€5 (in te ruilen voor €5 korting op het boek)
NED

Credits

org Prometheus, ism Vooruit - beeld © Koen Bauters