www.vooruit.be

Samen Lezen

Gele Kamer - Literatuur
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Vooruit en Vormingplus organiseren een nieuw seizoen van Samen Lezen (voorheen Komen Lezen), een leesclub als geen ander. Tweewekelijks brengen we mensen samen om bij koekjes en een kop koffie of thee te luisteren naar een nieuw verhaal. We kiezen steevast voor kwalitatieve teksten uit de wereldliteratuur. Afsluiten doen we met een gedicht. Bij Samen Lezen is iedereen welkom: mensen die niet (meer) lezen, die moeilijk toegang hebben tot literatuur of die gewoonweg willen genieten van een verhaal voor het slapengaan.

Iemand leest hardop voor en de groep luistert en reageert, zo simpel is het. De methode die het Lezerscollectief gebruikt, werd ontwikkeld door de Britse Jane Davis. Zij veroorzaakte met The Reader Organisation in Groot-Brittannië een leesrevolutie. Samen verhalen en gedichten lezen verbindt mensen en maakt hen sterker en weerbaarder. Door het delen van de leeservaring wordt lezen een plezier en krijgt het zelfvertrouwen van de deelnemers een boost, dat is de filosofie van The Reader Organisation en Het Lezerscollectief.

Kan lezen je leven veranderen? Wij geloven alvast van wel. Heb je problemen om de weg te vinden de avond zelf? Bel of mail gerust naar één van de begeleiders: Annelore (048557 12 23, annelore_smits@hotmail.com) of Marieke (0498 14 59 72 - mariekeroels@hotmail.com).

Extra informatie

NED - gratis

Credits

org: Vorming Plus - ism Vooruit & Lezerscollectief