www.vooruit.be

Maria Lucia Cruz Correia

Common Dreams: Flotation workshop

Op Locatie - Performance, Installatie, #Stadsatelier
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Neem deel aan de ‘Flotation School’, een kruising tussen performance, workshop en reis

Wat betekent het om in een tijdperk te leven waarop de mens een onherroepelijke stempel heeft gedrukt? Hoe gaan we om met klimaatverandering? Hoe zouden de economie en politiek vorm krijgen binnen een gemeenschap die genoodzaakt is op het water te leven? Hoe zou je huis eruitzien? Wat zou mensen samenbrengen: een vuur, een bron met drinkbaar water, een vis? Wie zou er meevaren op jouw boot? Welke vaardigheden en tools zouden onontbeerlijk zijn?

Ga op het water aan de Oude Dokken en overleef. Omarm de tijd, deel je vaardigheden en je hoop voor de toekomst. De 'Flotation School’ is een kruising tussen een performance, een workshop en een reis. Het doel: samen een survivalkit creëren met daarin gevoelens, verbeelding en oeroude kennis.

Meedoen? Klik hier voor meer info.

 

Hoe zou je je thuis verbeelden op drijvende platforms in een omgeving met vooral water?

Stel je voor: we leven in een omgeving met vooral water rondom ons, op drijvende platforms. Hoe zou je je thuis verbeelden? Met 'Commons Dreams' wil stadsresident Maria Lucia Cruz Correia mensen op een verbeeldende, zachte manier bewust maken van de omgeving waarin ze leven. Ze plaatst kunst en ecologie in het hart van het sociale debat en daagt een buurt uit om samen na te denken, te experimenteren en creatief te reageren op veranderende condities en contexten. Hoe (over-)leven de bewoners? Hoe verbeelden of creëren ze hun mogelijke toekomst? Hoe kunnen we onze omgeving transformeren tot een gezonde, leefbare omgeving?

Met ‘Common Dreams: Flotation’ strijkt het project neer in de Oude Dokken (Handelsdok & Houtdok). Niet zomaar, want binnenkort ondergaat deze buurt verregaande stedelijke transformaties. 'Flotation'is een tijdelijke ruimte en co-creatie waaraan (internationale) studenten design, de kunstenaar Mark Pozlep, lokale organisaties, scholen en de buurt meewerkten.  'Flotation' wordt getoond tijdens twee publieke presentaties: de expo op MEDS Gent 17 Urban haven op 13 augustus en de ‘Flotation School’ in september.

Extra informatie

Flotation - workshop
za 23 & za 30.09 - €16

 

Flotation - expo
13.08 - 12:00 - 18:00 MEDS Gent 17 Urban haven
gratis
DOK (Koopvaardijlaan 13), BIY, Houtdok / Bar Bricolage (Chinastraat 1) & 019 (Dok-Noord 5L)

Credits

concept: Maria Lucia Cruz Correia - artistic collaboration & technical assistance: Mark Pozlep - Kask Student design selection: Elise Mensaert - architectural advise: Lode Vranken - workshop co-creation: Ingrid Vranken - collaborators: DOK, 019, Jonge Dokken, Totum, Kask, GMF, Jes, Thuishaven & Refu-Interim - with the support of: Vooruit, Stad Gent & Urban Haven MEDS