www.vooruit.be

Hof van Eede / LOD muziektheater

Paradis

LOD Studio - Muziektheater
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Een oefening in empathie

Op hoeveel manieren kan een mens vallen? Uit het paradijs, je jeugd, een relatie, uit de taal. Hoe kan je jezelf oefenen in rouw voor een verdriet dat nog moet komen? Hoeveel fictie hebben we nodig om écht authentiek te worden? Hoeveel sentimentaliteit ook, om écht te kunnen meevoelen? Hof van Eede oefent zich in empathie. Het vertrekpunt: een toevallige tragedie. LODcomponist Thomas Smetryns koopt online een oude foto van een jonge danseres. Even later valt er een volledig fotoboek in de brievenbus; een leven in puzzelvorm.

Een villa met bloemen in de Provence [‘Bienvenue dans le paradis’]. Oudere man met jongere vrouw en zoontje tussen de bloemen. [Een vleugje harp uit het open raam] Postkaarten van man uit sanatorium naar vrouw, die alleen achterblijft met zoontje. [Donkere pianoklanken, dreigend onheil] Zoontje op de fiets. Politiefoto’s, haastig ingekleefd: een jongensfiets en een bromfiets, jongensjas tussen het spatbord gedraaid. En een overlijdensbericht: de zoon is gestorven. Zestien jaar. [Paukeslag, treurige langgerekte vioolnoot].

Hof van Eede, het jonge theatercollectief rond de zussen Ans en Louise Van den Eede en Wannes Gyselinck, onderneemt samen met componist Thomas Smetryns en Ensemble Besides een reeks oefeningen in empathie, op het slappe koord tussen het alledaags tragische en het onbedoeld komische, tussen het documentaire en het fictieve. Geen opera, geen zingende personages, wel muziek als strategie om emoties te sturen, of in de weg te zitten. Want hoeveel soundtrack verdraagt het ware leven?

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

di 28 t/m do 30.11 - 20:00 LOD Studio (Bijlokekaai 3, 9000 Gent)
muziektheater
90 min
 

Credits

tekst: Wannes Gyselinck, Louise Van den Eede, Ans Van den Eede & Jeroen Van der Ven - compositie: Thomas Smetryns - spel: Ans Van den Eede & Jeroen Van der Ven - muzikanten: Ensemble Besides (klassieke / elektrische gitaar: Toon Callier of Johannes Westendorp (enkel 16.01), harp/fender rhodes: Jutta Troch, viool: Marieke Berendsen) - productieleiding: Isabel Vermeulen - productie:  LOD muziektheater & Hof van Eede - coproductie: De Spil Roeselare - met de steun van: CAMPO Gent & Arenbergschouwburg Antwerpen

 

Met deze gastvoorstelling ben je In Gents Gezelschap, een initiatief van het Gentse Zalenoverleg Podium. Meer werk van Gentse gezelschappen ontdekken? Klik hier