www.vooruit.be

HOOGTIJ/laagtij

Sibran Sampers / Borokov Borokov / Rutger De Vries / Nienke Baeckelandt

Gouvernement - Concert, Expo, Performance, Installatie, #Nightlife
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

HOOGTIJ/laagtij is een feest met als thema ‘Het Feesten’ op zich; een flagrante verering van de ‘Homo Festivus’; een metafoor voor de gedaante -en stemmingswisselingen van een stad op de rand van de waanzin. Het is een uitnodiging tot totale overgave én ontnuchterende reflectie.

Ontdek hier alles over het festival.

Een 20-tal Masters of Ceremony dompelen het publiek 10 dagen lang onder in hun kijk op feest, transcendentie en rituelen. Op 20 juli laten deze artiesten blijvende fysieke sporen achter, in en rond de locatie:

Nienke Baeckelandt (18:00 - 00:00)

Tijdens HOOGTIJ/laagtij drijft Nienke Baeckelandt haar performance ‘SNIP IT’ naar metafysische hoogtes. Tien dagen lang sluit ze zich op in een atelier, gewapend met papier, schaar en een koptelefoon die het ritme van haar actie dirigeert.

Sibran Sampers (18:00 - 21:00)

Rituelen & Dieren: even traditioneel als controversieel. Sibran Sampers heeft er iets mee en verdiept zich o.a. in de Tripudiometrie of de Vogelwichelarij: een Romeins-Etruskische waarzeggerij-methode aan de hand van het gedrag van hoendervogels. Gedurende 3 opeenvolgende dagen kan men als bezoeker deelnemen aan een persoonlijke sessie met voorspellende kwartels o.l.v de kunstenaar.

Rutger Devries (21:00)

Met het in-situ werk van Rutger de Vries krijgt HOOGTIJ/laagtij de plechtstatige uitstraling van een galafeest. Hij construeerde een majestueze verfluster die elke dag om 21h stipt in de inkomhal ontsteekt. Elke dag een nieuw spoor.

Borokov Borokov video opnames (18:00 - 22:00) en concert (23:00)

Titels als ‘Los Bollen’, ‘Dansende mensen’ en ‘Drankjes’ zijn open sollicitaties om deel te mogen nemen aan een festival over feesten. Maar voor het échte feest begint, wordt er gewerkt. In de vroege avond komen ze, als performance, de videoclip voor het nummer ‘Drankjes” opnemen. Later op de avond leven ze zich uit met een hoorndolle electronica-set in de ruïnes van het décor.

Extra informatie

HOOGTIJ/laagtij is een festival gecureerd en georganiseerd door Gouvernement en kwam mede tot stand dankzij de steun van VOORUIT, Stad Gent en De Vlaamse Gemeenschap.

za 14 t/m zo 21.07
Gouvernement (Gouvernementstraat 7, 9000 Gent)