www.vooruit.be

HOOGTIJ/laagtij

Charlotte Adigery & Nicole Twister / Rutger De Vries / Nienke Baeckelandt

Gouvernement - Concert, Feest, Expo, Party, Performance, Installatie, #Nightlife
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

HOOGTIJ/laagtij is een feest met als thema ‘Het Feesten’ op zich; een flagrante verering van de ‘Homo Festivus’; een metafoor voor de gedaante -en stemmingswisselingen van een stad op de rand van de waanzin. Het is een uitnodiging tot totale overgave én ontnuchterende reflectie.

Ontdek hier alles over het festival.

Een 20-tal Masters of Ceremony dompelen het publiek 10 dagen lang onder in hun kijk op feest, transcendentie en rituelen. Op 16 juli laten deze artiesten blijvende fysieke sporen achter, in en rond de locatie:

Nienke Baeckelandt (18:00 - 00:00)

Tijdens HOOGTIJ/laagtij drijft Nienke Baeckelandt haar performance ‘SNIP IT’ naar metafysische hoogtes. Tien dagen lang sluit ze zich op in een atelier, gewapend met papier, schaar en een koptelefoon die het ritme van haar actie dirigeert.

Rutger Devries (21:00)

Met het in-situ werk van Rutger de Vries krijgt HOOGTIJ/laagtij de plechtstatige uitstraling van een galafeest. Hij construeerde een majestueze verfluster die elke dag om 21h stipt in de inkomhal ontsteekt. Elke dag een nieuw spoor.

Charlotte Adigéry & Nicole Twister (23:00)

Charlotte Adigéry (WWWATER) & Sofie Velghe (Nicole Twister) delen een preoccupatie met haar en het ritueel tooien ervan. Daarnaast hebben ze een ongezonde interesse voor de magisch-spirituele tradities van hun roots (resp. De Caraïben & Brazilië). Ze brengen een performance “Over haar. Over haar haar. Haar wereld hier en daar. Hier bevraagd, bepoteld, bespot, beloerd. Daar Macumba & Kimbwa En Mami Wata & Papa Bois.” Achteraf geven ze nog een bezwerende Dj-set weg.

Extra informatie

HOOGTIJ/laagtij is een festival gecureerd en georganiseerd door Gouvernement en kwam mede tot stand dankzij de steun van VOORUIT, Stad Gent en De Vlaamse Gemeenschap.

za 14 t/m zo 21.07
Gouvernement (Gouvernementstraat 7, 9000 Gent)