www.vooruit.be

Het Zesde Metaal

Concertzaal - Pop, Concert
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Te laat en geen ticket? Geen nood: er zijn nog plaatsen beschikbaar voor het concert in AB in Brussel op 29.11. Koop ze hier. 

Spitsvondig, poëtisch én West-Vlaams

Romantiek, tragiek en humor: de West-Vlaamse wereldband vereert ons na een geweldige festivalzomer met een clubtour. Spitsvondige, poëtische teksten met een rasverteller aan het woord én een toegankelijk maar moeilijk vast te pinnen geluid: Het Zesde Metaal blijft bewondering zaaien.

De band kreeg begin 2017 twee MIA's (Beste Auteur/Componist voor Wannes Cappelle en Beste Album voor Calais, uit sinds eind 2016). Het Zesde Metaal stond de afgelopen weken onafgebroken in de charts met hun single 'Naar De Wuppe'. Na een geweldige festivalzomer (Rock Werchter, Cactus, Dranouter, M-idzomer, Lokerse Feesten, ...) komt de groep naar Gent.

Brihang verzorgt het voorprogramma. De West-Vlaamse rapper blaast bruggen op tussen hiphop en poëzie. Sinds zijn selectie voor De Nieuwe Lichting in 2014 is zijn klim steil en staat zijn carrière in bloei: geen festival of muziekclub had hem nog niet over de vloer, en hij is bovendien niet bang van wat experiment. 

Volg dit event ook op Facebook

Extra informatie

tickets: €26 / 23,75 (vvk, inclusief reservatiekost)

Credits

org Democrazy