www.vooruit.be

Uitgelezen Deluxe Mei

Wouter Deprez, Margot Vanderstraeten, Lieve Blancquaert, Radio Candip & Band, Phara de Aguirre (in beeld)

Theaterzaal - Literatuur
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De 300ste editie!

Een mensenleven is voor de gemiddelde lezer ongeveer net lang genoeg om zo’n 3500 boeken te lezen. Dat klinkt veel, maar dat is het eigenlijk niet. Elk jaar verschijnen er wereldwijd zo’n één miljoen boeken: een gigantische hoeveelheid lectuur om op je eentje te doorploegen. Gelukkig is er hulp: het welbekende boekenprogramma Uitgelezen wijst je ook dit seizoen de weg door Letterland.

Een gerenommeerd panel, met journaliste Anna Luyten en voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren Jos Geysels, vist de parels uit die enorme poel van boeken. Samen met enkele boeiende gasten leveren ze commentaar op de literaire actua, geven de avontuurlijkste leestips en hebben het uitgebreid over de Boeken op Tafel. Presentatrice Fien Sabbe leidt alles in goede banen.

Het panel gaat voor deze ultra-speciale 300ste editie in gesprek met cabaretier Wouter Deprez en fotograaf Lieve Blancquaert. Special guest is schrijver en journalist Margot Vanderstraeten. 

Boeken op Tafel:

  • 'De hoofdstad' - Robert Menasse
  • 'Macht' - Naomi Alderman
  • 'Slapende herinneringen' - Patrick Modiano
     

Muziek wordt verzorgd door de onevenaarbare Radio Candip & Band

En dat is nog niet alles: tijdens deze editie maken we ook bekend welke 10 boeken door het publiek als dé Uitgelezen Top 10 werden verkozen. De Uitgelezen-fan wiens lijstje het dichtst in de buurt komt van de Uitgelezen Top 10 wint een fenomenaal boekenpakket. 

 

>> De Uitgelezen Top 10: De lijst met boeken kan je via deze link éénmalig invullen. Toi toi! <<

 

Extra informatie

15.05 - 20:00 Theaterzaal
literatuur
€8 / 6 / 4
NED
ism De Morgen & Boekhandel Walry