www.vooruit.be

Uitgelezen Januari

Hind Fraihi / Laura van Dolron / Ignaas Devisch / Seckou Ouologuem

Theaterzaal - Literatuur
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Je gids in het Letterland
 

 Een mensenleven is voor de gemiddelde lezer ongeveer net lang genoeg om zo’n 3500 boeken te lezen. Dat klinkt veel, maar dat is het eigenlijk niet. Elk jaar verschijnen er wereldwijd zo’n één miljoen boeken: een gigantische hoeveelheid lectuur om op je eentje te doorploegen. Gelukkig is er hulp: het welbekende boekenprogramma Uitgelezen wijst je ook dit seizoen de weg door Letterland.

Een gerenommeerd panel, met journaliste Anna Luyten en voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren Jos Geysels, vist de parels uit die enorme poel van boeken. Presentatrice Fien Sabbe leidt alles in goede banen.

In 2017 stelde Vooruit de allereerste schrijver in residentie voor, Hind Fraihi. Als slotakkoord schreef zij het pittige, bijzonder kritische essay 'Vooruitopia', dat tijdens deze editie van Uitgelezen aan het aanwezige publiek zal worden uitgedeeld. Stand up filosoof-theatermaker Laura van Dolron, aan wie in april hier in Vooruit een hele week voorstellingen wordt gewijd (zie Belangrijk!Nu!), wordt Vooruits schrijver in residentie 2018. Tijdens Uitgelezen zal Laura van Dolron officieel het estafettestokje van Hind Fraihi overnemen. Meer nog; Laura van Dolron nestelt zich op scène aan een tafeltje, luistert, observeert en brengt aan het eind een live column.

Het belooft een uitzonderlijke Uitgelezen te worden.

Boeken op Tafel:

  • Leila Slimani: 'Een zachte hand'
  • Valeria Luiselli: 'Vertel me het einde'
  • Orhan Pamuk: 'De vrouw met het rode haar'

 

Gezien januari traditiegetrouw de poëzie in het voetlicht plaatst, zal deze editie van de nodige poëticale intermezzi worden voorzien. Die worden vakkundig verzorgd door Poetry slammer Seckou Ouologuem.

 

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

di 17.10, 21.11, 19.12, 23.01, 20.02, 20.03, 17.04 & 15.05 - 20:00 Theaterzaal
literatuur
€8 / 6 / 4
NED
ism De Morgen & Boekhandel Walry