www.vooruit.be

Fly-over!

Op Locatie - Dj, Concert, Feest, Party
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
zo 17.09.17 11:00 - 18:00 Op Locatie gratis

Uniek eendagsfestival op de bekendste fly-over van het land

Iedereen die met de auto via de E17 Gent-Centrum binnenrijdt kent hem ongetwijfeld: de B401, beter bekend als de fly-over. Elke dag razen zo’n 60 000 wagens over deze lap asfalt. Tijdens Autoloze Zondag verbannen we Koning Auto van het beton en geven we onze stad opnieuw ademruimte. De grijze mastodont wordt een gigantisch podium - mét panoramisch zicht over Gent.

We reclaimen de drukste passage van Gent: een uniek stuk stad wordt voor één dag van ons. Geniet from dawn till dusk van muziek, stadstekenaars, food & drinks en doe- en denkactiviteiten op het aanpalende Acht Meiplein, aan de oprit van de fly-over. De brug vormt bovendien het decor voor verschillende installaties.

Struin voor een keertje te voet over de-rode-loper-voor-auto’s en werp een blik op de stad zoals je die nog nooit eerder zag. Come fly!

 

*** LINE- UP ***

CONCERTS & DJ

 

  • DJ Katapila (Ghana - Awesome Tapes From Africa)
  • Asa Moto (Belgium - Deewee)
  • Kong (Belgium - Ensemble)
  • Karawane (BE, KERK)

 

STADSTEKENAARS

Kunstencentrum Vooruit nodigt de komende jaren zeven tekenaars / illustratoren / grafische talenten uit om op zoek te gaan naar verborgen narratieven in de stad. Zo verzamelen ze verhalen in beelden en woorden. Die verhalen krijgen een plaats op de fly-over. Je kan ze ook terugvinden IN/UIT DE KAST (in het Vooruit Café), in het Vooruit Magazine en via digitale kanalen.

 

Vooruit zet de samenwerking met Treehouse en Springstof verder, na het BLWDRK-feestje in maart 2017. Springstof is de ondernemende bende die van Gentbrugge de place to be maakten met KERK. Treehouse wil met events en artistieke ingrepen allerhande publieke locaties in het alsmaar sneller gentrificerende Gent heractiveren.

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

zo 17.09 - van 11:00 t/m 18:00, Acht Meiplein & B401
concert / party
gratis
de fly-over (B401) is die dag volledig autovrij en vrij toegankelijk voor iedereen
opgelet: als de maximale capaciteit wordt bereikt kan de brug worden afgesloten

 

#stadsatelier

Credits

org: Springstof, Treehouse & Vooruit - ism: Dienst Mobiliteit & Agentschap wegen & verkeer - met steun van: Africalia - beeld (c) Ephameron