www.vooruit.be

Laura van Dolron

My name is Rachel Corrie

Domzaal - Theater
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De online vervoop voor dit evenement is afgesloten, er zijn wel nog een paar kaarten te koop aan de avondkassa!

 

Laura van Dolron is geen onbekende in Vooruit. De voorbije jaren was ze hier te zien met talloze voorstellingen. Laura van Dolron - in 2018 de nieuwe writer in residence - gaat op zoek naar een oplossing, in haar gekende poëtisch-filosofische stijl. Met haar eigen stand-up filosofie festival 'Belangrijk! Nu!' in Vooruit stuurt van Dolron haar werk en zichzelf opnieuw het land in. Omdat het nu belangrijk is. En jij kijkt met haar mee, want de Nederlandse gaat in die week nog een stapje verder: na iedere voorstelling gaat ze in gesprek met jou, het publiek.

 

“Diep ontroerend politiek pamflet” - Trouw 

De Amerikaanse studente Rachel Corrie vertrok op 23-jarige leeftijd naar de Gazastrook om Palestijnse burgers te helpen in het conflict met Israël. Toen ze zich in Rafah als levend schild opstelde voor een huis dat het Israëlische leger plat wilde walsen, werd ze overreden door een bulldozer. Volgens het leger was het een ongeluk. Omstanders dachten daar anders over.

De theaterbewerking ‘My name is Rachel Corrie’ van de Britse acteur Alan Rickman en toneelschrijfster Katherine Viner is gebaseerd op de dagboeken en correspondentie van Rachel. Het stuk veroorzaakte in de Angelsaksische wereld veel commotie vanwege de politieke lading en uitgesproken stellingname. In haar nieuwe voorstelling belicht Laura van Dolron de verschillende kanten van Corries verhaal.

Voor Laura van Dolron leverde het werken aan dit stuk, een rare paradox op: “Aan de ene kant geeft Rachel me het gevoel dat wat ik doe, namelijk theater maken, niet genoeg is. Het gevoel dat ik net als zij de wereld in moet gaan om hén te beschermen die dat zelf niet kunnen. Aan de andere kant geloof ik dat theater op zijn best is als het ons kennis laat maken met mensen als Rachel. Mensen die ons hoop geven en inspireren. Natuurlijk heeft elk verhaal twee kanten. Van haar alleen een martelaar maken zou te gemakkelijk zijn.”


>> AFTERTALK

Na deze voorstelling volgt een gratis aftertalk met Brigitte Herremans (expert Midden-Oosten)

 

Extra informatie

wo 25.04 - 20:00 Domzaal
theater / #resident
€16 / 14 / 12 / 8
NED
aftertalk

Credits

cast: Laura van Dolron - vertaling / translation: Laura van Dolron - bewerking / adaptation: Alan Rickman & Katherine Viner