www.vooruit.be

Siamese Cie / Koen Augustijnen & Rosalba Torres Guerrero

(B)

Theaterzaal - Performance, Dans
  •    
  •    
  •    
  •    
       
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Topsport met een exhibitionistisch tintje

 

“Rhythm is everything in boxing. Every move you make starts with your heart, and that's in rhythm or you're in trouble.” - Sugar Ray Robinson

Koen Augustijnen en Rosalba Torres Guerrero zijn ronkende namen in de Vlaamse en internationale danswereld. In 2016 waren ze nog te zien in Vooruit met het opzwepende ‘Badke’, een internationaal bekroonde voorstelling. Augustijnen verdiende zijn sporen bij Alain Platel en Les Ballets C de la B, Torres Guerrero danste bij Alain Platel en Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker. Voor hun nieuwe voorstelling ‘(B)’ haalt het duo de mosterd bij de kunst van het boksen.

 

De danstheaterproductie (B) is de machtige heavyweight clash tussen 3 boksers en 7 dansers. Vanuit diverse achtergronden gooien zij allen hun hele huishouden in de dansring. In flitsende groepschoreografieën of intieme duetten debatteren hun binnenwerelden met de nooit aflatende buitenwereld. Frenetieke soundscapes en oude aria's versterken samen met live en opgenomen videobeelden de performers in een dekor dat aan bokszalen refereert.

 

(B) gebruikt voluit de talloze mogelijkheden van bewegingstalen als boksen en dansen, toont ze naast elkaar, trekt ze binnenstebuiten of laat ze diep op elkaar inwerken tot transgressie volgt. (B) wedt voluit op de paarden hybriditeit, metissage, brassage en funky eclectisme.

(B) is een energieke, uitputtende en snoeiharde ode aan het boksen, de dans en het leven. De choregorafieeën en scènes dragen volle warmte voor de strompelende, sukkelende mensheid uit. En ook diepe aandacht voor de dagelijkse opeenvolgende rondes van een nooit eindigend gevecht: om in leven te blijven en om, ondanks alles en steeds opnieuw, dat leven zin te blijven geven.

 

 

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

do 01 t/m za 03.03 - 20:00 Theaterzaal
dans / performance
€18 / 16 / 14 / 8
 

Credits

Concept en choreografie: Koen Augustijnen et Rosalba Torres Guerrero 
in samenwerking met de dansers/boksers: Arturo Franc Vargas, Giulia Piana, Tayeb Benamara, Sophia Rodriguez, Karim Kalonji, Mohammed Smahneh, 
Yipoon Chiem, Alka Matewa, Samuel Koussedoh en Sinan Durmaz
Dramaturgie : Dirk Verstockt 
Compositie/sound design : Sam Serruys
Video: Lucas Racasse, geassisteerd door Laurane Perche / MDB Prod
Onderwatercamera: Bernard Vervoort
Scenografie : Jean Bernard Koeman
Vervaardiging rekwisieten: Sara Júdice de Menezes
Lichtontwerp en technische leiding : Michel Delvigne
Kostuums, productie- en tourneeleiding : Nicole Petit
Coaching boks : Giorgi Shakhsuvarian

Gezelschap : Siamese Cie
Uitvoerend producent : Gloed vzw
Coproductie : Charleroi Danse, Théâtre de la Ville de Luxembourg, Théâtre La Vilette Paris, La Comédie de Clermont-Ferrand, La Rose des Vents Villeneuve d’Ascq, Le Manège Maubeuge, Victoria de Lux Gent, 
Torino Danza, Kunstencentrum Vooruit, De Grote Post Oostende,
A.M. Qattan Foundation, Action Zoo Humain
Spreiding : Frans Brood Productions Gent

 

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Belgian Tax Shelter
en de Stad Gent.