www.vooruit.be

Khashabi Ensemble / Bashar Murkus

Other Places

Theaterzaal - Theater
  •    
  •    
  •    
  •    
       
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Bashar Murkus is een jonge Palestijnse regisseur uit Haifa, een Israëlische stad waar joden en Palestijnen onder toenemende druk samenleven. Murkus is ook de bezieler van het in 2011 opgerichte Palestijnse Khashabi Ensemble. In de theatervoorstelling ‘Other Places’ onderzoekt hij wat Palestina nog betekent voor Palestijnen die er niet wonen.

De Palestijnse diaspora van vluchtelingen en zelfgekozen ballingen is enorm. Murkus en zijn gezelschap zochten en vonden een vorm om al die verhalen samen te brengen. Ze maken ruimte voor een nieuwe Palestijnse identiteit: een die niet gebonden is aan een bepaald territorium.

Het is niet de eerste keer dat Bashar Murkus in België te zien is. In 2013 stond de Palestijnse theatermaker in het Brusselse Espace Magh met het ijzersterke 'Bye Bye Gilo'. Met ‘New Middle East’, een stuk over het totalitaire geweld dat het Midden-Oosten in zijn greep houdt, toerde hij door Vlaanderen.

 

 

Under Construction

'Under Construction: Flemish Palestinian Connections' brengt tien dagen lang kunstenaars naar Gent die de afstand tussen Vlaanderen en Palestina overbruggen. Het festival is gebaseerd op wederkerigheid met de bedoeling culturele samenwerking, dialoog en uitwisseling te stimuleren.

Ontdek hier het volledige programma

 

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

za 24.02 - 20:00 Theaterzaal
theater
€16 / 14 / 12 / 8
Arabic met ondertitels NL

Under Construction is een initiatief van de Vlaamse Regering en de Missie van Palestina in Europa, België en Luxemburg. Daarnaast wordt het festival ondersteund door de Stad Gent en door 11.11.11