www.vooruit.be

Geert Belpaeme / l’hommmm

First

LOD Studio - Première, Performance, Dans
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
di 19.12.17 20:00 - 21:00 LOD Studio
Prijssoort Ongenummerd
+65 € 8,00
-26 € 8,00
-18 € 8,00
Basisprijs € 8,00
bestellen
wo 20.12.17 20:00 - 21:00 LOD Studio
Prijssoort Ongenummerd
Basisprijs € 8,00
-18 € 8,00
-26 € 8,00
+65 € 8,00
bestellen

Opgelet: om productionele redenen zijn de speeldata van deze voorstelling gewijzigd. De nieuwe speeldata en -uren zijn di 19.12 om 20:00 en wo 20.12 om 20:00. Een eventuele combinatie met de voorstelling 'w a t e r w a s w a s s e r' van Dounia Mahammed op dezelfde dag is niet meer mogelijk. Je kan je ticket(s) ruilen naar één van de nieuwe tijdstippen of je kan een terugbetaling krijgen. Stuur een mail voor wo 01.11 naar info@vooruit.be met je keuze, ruilen of terugbetaling. Vermeld zeker je naam en je rekeningnummer in het geval van terugbetaling. Alvast onze excuses voor het eventuele ongemak.

 

Het verlangen een lijn te zijn

Performer Geert Belpaeme - vorig jaar nog te zien in Vooruit met ‘Fünf Leichte Tanzspiele’ en ‘The act of dying’ van de polen - componeert een prelude met beweging. Hij wil een lijn zijn, waarbij zijn lange, smalle ledematen samenvallen met een vernieuwde bewegingstaal. In zijn solovoorstelling ‘First’ vertrekt hij vanuit het filosofische idee dat wij, mensen, via taal zelf de scheppers zijn van de realiteit waarin we leven.

Geert Belpaeme baseerde zich voor zijn nieuwe voorstelling op Tik Tak, de snaartheorie - een kwantummechanische beschrijving van de zwaartekracht - en het essay ‘The first man was an artist’ van expressionist Barnett Newman. Hij gaat op zoek naar de kwaliteit van de getekende figuur, vorm maar toch levend. Daarvoor put Belpaeme uit de Japanse schriftuur: de sierlijke handeling van het tekenen en het uiteindelijke beeld worden omgezet in beweging en choreografie.

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

di 19 & wo 20.12 - 20:00 LOD Studio
dans / performance
€8

#8X8
in copresentatie met LOD 

 

Credits

spel & creatie / played & created by: Geert Belpaeme - dramaturgie & regie / dramaturgy & direction: Mats Van Herreweghe - productie / production: l’hommmm - met de steun van / with the support of: KASK School of Arts, Vooruit, Pact Zollverein, wpZimmer & KAAP - mede mogelijk gemaakt door de Roel Verniers Prijs 2016 (het TheaterFestival, t-heater & Circuit X)