www.vooruit.be

Elly Van Eeghem

CAMPUS

Op Locatie - Expo, Installatie
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
         
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
do 05.10.17 19:00 - 22:00 Op Locatie gratis
vr 06.10.17 19:00 - 22:00 Op Locatie gratis
za 07.10.17 19:00 - 22:00 Op Locatie gratis
zo 08.10.17 19:00 - 22:00 Op Locatie gratis

Inhuldiging van een collectieve ingreep in de publieke ruimte

Wie van Gent is, kent de omgeving rondom De Pintelaan en Zwijnaardsesteenweg wel. Een dichtbevolkte stadsbuurt die bulkt van de campussen (UGent, UZ, Broeders van Liefde), die als het ware eilanden rond de buurt vormen middenin de stad. Het is moeilijk voor te stellen dat deze buurt ooit een landelijke omgeving was met uitgestrekte velden.

In ‘CAMPUS’ - letterlijk “open ruimte” - gaat stadsresident Elly Van Eeghem na wat ‘openbare ruimte’ nu nog betekent. Samen met buurtbewoners, passanten, studenten en schoolkinderen denkt Elly na over vormgeving en gebruik van dat begrip. Zo wordt ‘CAMPUS’ een open werkplaats in een voormalige drankencentrale waar ideeën voor de omgeving gedeeld worden, waar geschetst en gebouwd wordt. In oktober wordt ‘CAMPUS’ afgesloten met de inhuldiging van een collectieve ingreep in de publieke ruimte.

“Misschien begrijpen we soms beter wat de publieke ruimte betekent, als we onze blik een paar honderd meter verschuiven.” - Elly Van Eeghem

‘CAMPUS’ is de derde en laatste fase van een in 2012 opgestart project rond de verbeelding van stadsontwikkeling. Elly gebruikt hiervoor video, fotografie, acties in de publieke ruimte en collectieve installaties. Ze legt daarbij telkens de link tussen verschillende westerse steden en haar thuisstad Gent. Lees meer over ‘CAMPUS’, fase één (Parijs / Bloemekenswijk) en fase twee (Berlijn / Malem) op www.vooruit.be.  

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

do 05 t/m zo 08.10 - doorlopend, op locatie (De Pintelaan 263, 9000 Gent)
installatie / expo
gratis
NED
#resident

 

Credits

 van & met / by & with: Elly Van Eeghem, Marlies Jacques , Maarten Jolie/Michiel Soete & Leentje Kerremans ism / icw basisschool De Panda, International School Ghent & buurtbewoners - productie / production: Macadam vzw - coproductie / co-production: Vooruit - met de steun van / with the support of: Cultuurdienst Stad Gent & KASK/HoGent