www.vooruit.be

BLACKLIGHT PARTY: Bernard & Bernard / Narcissister / Christeene / Dolly Bing Bing / Pieter Ampe & Moni Wespi / Ninos Du Brasil / Moscow Disco Rainbow Club (dj-set)

Balzaal - Elektronica, Concert, Feest, Party, Performance, #Nightlife
  •    
  •    
  •    
  •    
       
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

BLACKLIGHT PARTY: Bernard & Bernard / Narcissister Christeene / Dolly Bing Bing / Pieter Ampe & Moni Wespi / Ninos Du Brasil / Moscow Disco Rainbow Club (dj-set) 

Vrijdag 29 september smeden we MAKE ME UP BEFORE WE BLOW BLOW om tot één grote Blacklight Party, een nu al legendarisch feestje waarbij het schaamteloze en het excessieve centraal staan. 

####

Bernard & Bernard

Be sexy!

Bernard & Bernard zijn echte legendes. Als visionaire fashion designers, nachtclubfenomenen en dj’s verwierven de Brusselaars hun status tijdens de nineties en nillies. Hun beruchte Blacklight-feestjes - remember 2000? - spreken anno 2017 nog tot de verbeelding. De perfecte gelegenheid om er nog eentje te organiseren tijdens MAKE ME UP BEFORE WE BLOW BLOW. Get ready for a wild dj set, extravaganza and weird records! Be sexy!

(up)

 

####

Narcissister

In de schemerzone tussen dans, kunst & activisme

Treat yo’self! Of beter: please yo’self! Jezelf graag zien is hot, predikt de Brooklynse Narcissister. In september zakt ze met een delegatie sisters and misters af naar Vooruit om die blijde boodschap te verkondigen.

‘The Self-Gratifier’ (een film die de ‘Best use for a Sex Toy’ award kreeg), ‘Vaseline’, ‘Organ Player’ en ‘Burka Barbie’ zijn maar enkele van de titels waarmee Narcissister wereldwijd scoort. De enigmatische artieste creëert live performances en films in de schemerzone waar dans, kunst en activisme elkaar ontmoeten. Narcissister verkent thema’s zoals gender, ras en seksualiteit. Een knipoog naar fetisjisme en de link met multimedia is nooit ver weg.

Narcissister woont en werkt in New York. Haar deelname aan America’s Got Talent verbijsterde de jury én de rest van het land. Daarnaast was ze een van de re-performers tijdens Marina Abramovic’ retrospectieve ‘The Artist is Present’.

(up)

 

####

Christeene

Genderliquide hiphop trash en perverse punk

Christeene is naar eigen zeggen een drag terrorist en niet bang van occasionele seksspeeltjes. Christeene is vooral een menselijk urinoir van onbeschaamde seksualiteit. Genderliquide hiphop trash en perverse punk injecteert ze met rauwe intimiteit. Haar live shows bestaan uit twee backing boyz, bizarre maar ontwapenende ontboezemingen op scène, buttplugs met ballonnen, gestileerde kleerkasten uit de krochten van de maatschappij en verhitte discussies over het wel en wee van de wereld.

Christeene is een alter ego van de Amerikaanse performer Paul Soileau, ook nog te zien in Vooruit als Rebecca Havemeyer. Haar videoclips vallen geregeld in de prijzen op internationale LGBTQ+-filmfestivals en ze tourde met Faith No More en Peaches. En bonus: queen Christeene uitte op Twitter haar appreciatie voor het Belgische electrotrash duo Kenji Minogue. Kicking harrrd!

CHRISTEENE "African Mayonnaise" from PJ Raval on Vimeo

(up)

 

####

Dolly Bing Bing

Glamoureuze alien popster

Dolly Bing Bing is een glamoureuze alien popster, bedacht en verpersoonlijkt door artiest en danser Elisabeth Van Dam. Met haar hypergetrainde lijf is Dolly een levend beeldhouwwerk, seksicoon, superwoman, heldin. Ze denkt vanuit de vrouwelijke harde kern en combineert die met glossy make-up, een poppengezicht, een open ziel en vlammende tederheid. Dolly is de toekomst, ze is een Gesamtkunstwerk, een post-apocalyptische bitch die voorbij de grenzen van het menselijk leven reikt in de richting van het animale, het digitale, het hybride en het hemelse.

Wie Dolly Bing Bing zegt, zegt ook muziek. Voor haar liedjes en performances werkt ze samen met componist/producer Alien Observer (Laurens Mariën, NEIN, ex-Soldier’s Heart). Samen willen ze de trippy soundtrack van een mooie metafysische toekomst maken. Daarvoor versmelten ze r&b, feministische rap en experimentele elektronica met multimedia popsongs, extatische filosofie en modernistische poëzie. Verwacht je aan diep-rauwe songteksten die tegelijk subtiel, zoet en metafysisch zijn.

DOLLY BING BING ft. Alien Observer from DOLLY BING BING on Vimeo

(up)

 

####

Pieter Ampe & Moni Wespi

Beardy weirdy calypso jet set copacobana club total!

Performer Pieter Ampe en kostuumontwerpster Moni Wespi kunnen niet ontbreken in een programma waarin vrijheid en generositeit centraal staan. Hun lichamelijke performances zijn vrijheidsrituelen op zich, vaak primitief, woordeloos en schijnbaar kolderiek maar steeds een beetje ongemakkelijk. Wat het op MAKE ME UP BEFORE WE BLOW BLOW wordt, blijft voorlopig nog een mysterie. Naar het schijnt iets à la “beardy weirdy calypso jet set copacobana club total”. Klinkt goed, toch?

(up)

 

####

Ninos Du Brasil

Broeierige carnavalsrave - mét confetti

Wie begin 2016 op het legendarische feestje met Dengue Dengue Dengue aanwezig was, herinnert zich dit gemaskerd duo ongetwijfeld nog. Ninos Du Brasil bracht toen een opzwepende mix van Batucada - op Afrikaanse ritmes geïnspireerde percussie - broeierige carnavalsrave en bikkelharde techno. Tijdens MAKE ME UP BEFORE WE BLOW BLOW maken ze opnieuw hun opwachting: bereid je voor op een hypnotiserende trip, met als orgelpunt een lawine aan confetti!

Ninos Du Brasil is een project van Italiaanse performance kunstenaars Nico Vascellari en Nicolo Fortuni. Debuut 'Novos Mistérios' verscheen op het befaamde Hospital Productions, het label van Prurient-hoofdman Dominick Fernow. In 2016 volgde een EP op het DFA-label. Voor fans van William Bennets Cut Hands, Ron Morelli, Vatican Shadow en Clap! Clap!.

(up)

 

####

Moscow Disco Rainbow Club

Opzwepende afterparty / dj-set vol eighties / disco / balearic / house.

(up)
 

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

vr 29.09 - 21:00 Balzaal
performance / concert

€14 / 12 / 10 / 8
16+ 

 

#nightlife