www.vooruit.be

Elly Van Eeghem

Open Atelier CAMPUS

Op Locatie - Expo, #Stadsatelier
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Wie van Gent is, kent de omgeving rondom De Pintelaan en Zwijnaardsesteenweg wel. Een dichtbevolkte stadsbuurt die bulkt van de campussen (UGent, UZ, Broeders van Liefde), die als het ware eilanden rond de buurt vormen middenin de stad. Het is moeilijk voor te stellen dat deze buurt ooit een landelijke omgeving was met uitgestrekte velden.

In ‘CAMPUS’ - letterlijk “open ruimte” - gaat stadsresident Elly Van Eeghem na wat ‘openbare ruimte’ nu nog betekent. Samen met buurtbewoners, passanten, studenten en schoolkinderen denkt Elly na over vormgeving en gebruik van dat begrip. Zo wordt ‘CAMPUS’ een open werkplaats in een voormalige drankencentrale waar ideeën voor de omgeving gedeeld worden, waar geschetst en gebouwd wordt.

‘CAMPUS’ is de derde fase van een in 2012 opgestart project rond de verbeelding van stadsontwikkeling. In haar project maakt Elly gebruik van video, fotografie, acties in de publieke ruimte en collectieve installaties. Ze legt daarbij telkens de link tussen verschillende westerse steden en haar thuisstad Gent. Lees meer over fase één (Parijs / Bloemekenswijk) en fase twee (Berlijn / Malem).

Extra informatie

vr 19 t/m zo 21.05 - doorlopend van 10:00 t/m 18:00, op locatie: De Pintelaan 263
expo
gratis

#stadsresident

Credits

van & met / by & with: Elly Van Eeghem, Marlies Jacques , Maarten Jolie, Michiel Soete & Leentje Kerremans ism / icw basisschool De Panda, International School Ghent & buurtbewoners - productie / production: Macadam vzw - coproductie / co-production: Vooruit - met de steun van / with the support of: Cultuurdienst Stad Gent & KASK/HoGent