www.vooruit.be

Vooruit & Gouvernement present:

Mary Ocher / Benjamin Abel Meirhaeghe

Gouvernement - Pop, Elektronica, Concert
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Vanaf 20:00 zijn er nog tickets te koop aan de deur.

De Berlijnse avant-pop koningin solo

 

Mary Ocher 

Avant-pop heldin Mary Ocher bracht met ‘The West Against The People’ - net uit op Klangbad - een van de strafste platen van 2017 uit. Het album werd geproduced door Hans Joachim Irmler (Faust) en telt bijdragen van onder andere Your Government, Die Tödliche Doris en Felix Kubin. Ocher omschrijft de plaat zelf als “a document on social indignation and the deconstruction of our identities as citizens.” Thema’s als geopolitiek, immigratie en vervreemding van de consumptiemaatschappij lopen als een rode draad door de plaat. Ocher schreef er trouwens een bijhorend essay over.

Haar nummers zijn een collage van rauwe folk, Velvet Undergroundeske garage rock, plastic synthpop met verknipte Afrikaanse ritmes en etherische ambient. In die politiek geladen splinterbommen staat Ochers unieke stem centraal, een stem die echo's van godinnen als Grace Slick en Kate Bush oproept. De in Moskou geboren en in Tel Aviv opgegroeide Ocher vertoeft al enkele jaren in Berlijn, waar ze naast muziek ook met video art, poëzie en beeldend werk in de weer is. 

 

++++

Benjamin Abel Meirhaeghe

Benjamin Abel Meirhaeghe en producer Alien Observer werkten samen aan 'SWINGS', een uiteenlopende verzameling nummers waarin de performer zijn gevoelens exposeert, gaande van louter counter-tenor a capella tot piano electronica. Meirhaeghe noemt zichzelf een "self-proclaimed narcist" en gebruikt het ego als subject van zijn werk. Moodswings tussen ironie en oprechtheid leiden tot een iconische performance die omschreven zou kunnen worden als kritiek op 'het concert'. 

Extra informatie

tickets: €8

 

20:00 doors
20:30 Benjamin Abel Meirhaeghe
21:15 Mary Ocher

 

Credits

ism Gouvernement