www.vooruit.be

Vooruit in de Boekhandel

Erika Fatland - Sovjetistan

Op Locatie - Boekvoorstelling
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Een ongewoon en onvergetelijk reisverslag

De jonge antropologe en schrijfster Erika Fatland trekt naar het hart van Centraal-Azië en dringt diep door in deze samenlevingen. Ze ontmoet slachtoffers van bruidsroof, ze bezoekt de plaats waar de Sovjet-Unie nucleaire bommen testte, ze reist incognito door Turkmenistan en observeert hoe oude gebruiken botsen met de nouveau riche. Deze landen lijken in een ander tempo, een ander tijdperk te leven, langzaam bouwend aan hun toekomst.

Fatland gaat in gesprek met Dirk Holemans, coördinator van Oikos, het toonaangevende forum voor een sociaal-ecologische tegenstroom.

Erika Fatland (Noorwegen, 1983) spreekt zeven talen, schrijft voor verschillende Noorse kranten en debuteerde met een kinderboek. Ze studeerde sociale antropologie en schreef Engelbewaarder van Beslan over haar antropologisch onderzoek in de Kaukasus. Voor haar tweede boek, Het jaar zonder zomer, deed ze intensief onderzoek naar de bloedbaden in Oslo en op Utoya.

 

Over Vooruit in de Boekhandel

 

Vooruit wil een bonte variatie aan auteursstemmen laten horen: van bemind tot nog onbekend, van jong van jaren tot rijp en toch fris, van proza over non-fictie en poëzie tot graphic novel. Die ontmoetingen hoeven lang niet allemaal in Vooruit zelf plaats te vinden.

Vooruit in de Boekhandel is een nieuw boekenconcept waarbij we met auteurs naar drie onafhankelijke Gentse boekhandels trekken: Walry, Paard van Troje en Limerick. De komende maanden lanceren we enkele boeiende boekpresentaties in de boekhandel zelf, met tal van van interessante auteurs en gastsprekers.

Extra informatie

opgelet: dit evenement vindt plaats in boekhandel Paard van Troje, Kouter Gent. Inschrijven doe je via te mailen naar gent@paardvantroje.be

Credits

ism Paard van Troje